Huzarensalade

Huzarensalade

Deze rijkelijk opgemaakte huzarensalade ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook heel gemakkelijk om te maken. Maak hem bij voorkeur een dag van tevoren zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Serveer de huzarensalade als onderdeel van een zelfgemaakt buffet, of serveer hem als avondeten met versgebakken knapperig stokbrood en kruidenboter en laat iedereen zichzelf bedienen!

Onderstaande hoeveelheden zijn slechts een indicatie aangezien ik meestal doseer op gevoel. Voeg dus net zoveel of weinig toe als je zelf denkt dat lekker is.

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 4 el azijn
  • Blikje macedoine groenten
  • 2 el kleine zilveruitjes, grof gehakt
  • 5 augurken, fijngesneden
  • 1/2 bosje peterselie, gewassen en fijngehakt
  • 1/2 appel, in kleine blokjes gesneden
  • 3 hardgekookte eieren, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 el mayonaise
  • 3 el crème fraîche
  • Paar druppels maggi
  • Zout en peper

Bereiding
Was de aardappels en kook ze met schil in water met zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en pel ze. Snijd ze in kleine blokjes en hussel ze in een kom om met de azijn. Meng de aardappels met alle overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Laat de salade afkoelen en zet daarna enkele uren in de koelkast, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Huzarenschotel opmaken

Pak een grote serveerschaal en verdeel hier met de ijsschep bolletjes huzarensalade over. Leg daaromheen wat sla. Bedek de huzarenbolletjes indien gewenst met wat mayonaise. Strooi een klein beetje paprikapoeder over de huzarenbolletjes en garneer de schotel verder met gevulde eieren, hamrolletjes met monchou, cherrytomaten, komkommer en radijsjes.

HuzarensaladeEet smakelijk!

Comments

  1. Wat zijn Macedonië groente?? Hebben wij deze ook in de USA??

  2. Ziet er heerlijk uit.
    Ik persoonlijk zou er wat blokjes ham door doen, of evt rundsvlees waar je eerst bouillon van getrokken hebt 😉

  3. Bea Mensink says:

    Nou dat ziet er allemaal heerlijk uit,je mag mij wel plaatsen!

  4. Heerlijk!!

  5. yvonne says:

    Voor hoeveel personen is deze salade?

    • Dat is natuurlijk afhankelijk van het moment (hapje of hoofdgerecht) en wat je er verder nog bij serveert (stokbrood, garnering), maar zes personen moet zeker lukken.

Speak Your Mind

*