Italiaanse gehaktballen van Jamie Oliver

Italiaanse gehaktballen van Jamie Oliver

Deze waanzinnig lekkere gehaktballetjes zijn volgens een recept van Jamie Oliver. Jamie gebruikt deze gehaktballen voor zijn al net zo lekkere meatball spaghetti maar ik vind deze balletjes zo smaakvol dat ze hier een apart plekje krijgen.

Naast dat je deze gehaktballen kunt gebruiken als onderdeel van een hoofdgerecht, kun je ze ook perfect serveren als feestelijk hapje. Bijvoorbeeld op Oudejaarsavond, of op een verjaardag. Lauwwarm of koud serveren op een mooie schaal en ik weet zeker dat ze gretig aftrek zullen vinden.

Ingrediënten voor 20-21 kleine gehaktballen

  • 500 gram rundergehakt
  • 12 enkele cream crackers, verpulverd tot fijne kruimels
  • 1-2 el mosterd
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, of 2 el vers gehakte tuinkruiden zoals rozemarijn en oregano*
  • 1 ei
  • Zout en peper uit de molen
  • Olijfolie om in te bakken

*Jamie gebruikt in zijn recept verse fijngehakte rozemarijn en gedroogde oregano. Ik kwam er helaas te laat achter dat ik geen verse rozemarijn meer had en heb dus een potje gedroogde Italiaanse kruiden gebruikt.

DSC_4430_800x536

Verder nodig
Koekenpan, keukenpapier

Bereiding
Meng alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een kom en verdeel het gehakt in vier ballen.

DSC_4434_800x536Italiaanse gehaktballen van Jamie Oliver

Wees niet te bang om het gehakt goed op smaak te brengen met de mosterd, kruiden en zout en peper. Verdeel iedere bal weer in 5-6 kleine balletjes.

DSC_4450_800x536

Verhit de koekenpan met olijfolie en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom goudbruin.

DSC_4460_800x536Italiaanse gehaktballen van Jamie Oliver

Laat de gehaktballetjes even uitlekken op een stukje keukenpapier. Ik voegde de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus voor meatball spaghetti van Jamie.

DSC_4480_800x536

Wat hebben we zitten smullen! Geniet ervan!

Comments

  1. Welke saus heb je hier gemaakt?
    Vandaag staat spaghetti met balletjes in tomatensaus op de planning.

Speak Your Mind

*