Kaassaus – onmisbaar basisrecept

Kaassaus - onmisbaar basisrecept

Dit eenvoudige basisrecept voor zelfgemaakte kaassaus zou iedereen in zijn repertoire moeten hebben. De saus is in een wip klaargemaakt en onmisbaar bij vele klassieke gerechten. Je schenkt hem bijvoorbeeld over de bloemkool, broccoli of witlof, eventueel nog even kort gegratineerd in de oven, je gebruikt hem voor deze heerlijke preirolletjes, klassieke lasagne al forno, of een heerlijke mac & cheese!

Ingrediënten
50 g boter
50 g bloem
500 ml volle melk
100 g geraspte kaas

DSC_8321_800x536

Bereiding
Smelt de boter op niet te hoog vuur in een pan en voeg de bloem toe.

DSC_8329_800x536

Roer met een garde en bak de bloem een minuut mee om te garen.

DSC_8331_800x536

Voeg, al roerend, de koude melk toe net zolang totdat je een gladde mooie saus hebt.

DSC_8336_800x536

Roer op het laatst de geraspte kaas erdoor en laat smelten.

Kaassaus - onmisbaar basisrecept

Breng de kaassaus verder op smaak met peper, zout en eventueel een snufje nootmuskaat.

Kaassaus - onmisbaar basisrecept

Tip! Roer ook eens een lepeltje mosterd door de kaassaus voor wat extra pit!

Enjoy!

Comments

  1. barry87 says:

    Heerlijk!

Speak Your Mind

*