Kaastortellini ovenschotel

Kaastortellini ovenschotel

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op pasta en ovenschotels. Deze ovenschotel met kaastortellini is een verrukkelijke combinatie van beide en bovendien het makkelijkste gerecht dat ik ken. De voorbereidingstijd neemt hooguit 10 minuten in beslag!

Het leuke van dit gerecht is dat je naar hartelust kunt experimenteren met je eigen favoriete ingrediënten. Ik heb dit keer ingrediënten gebruikt die ik nog in de kelder en diepvries had liggen.

Ingrediënten voor 3 personen
zakje kaastortellini (van 350 gram)
handje (diepvries) doperwten en wortels
1 varkensfiletlapje
geraspte kaas
300 ml melk
pakje lang houdbare slagroom (200 ml)
zakje bieslookroomsaus van Knorr (champignonsaus is ook lekker!)
zout en peper

DSC_6511_600x402

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kaastortellini, wortels en doperwten en in stukjes gesneden varkensfilet in een ovenschaal en meng door elkaar.

DSC_6517_600x402

Maak het zakje bieslookroomsaus aan volgens de verpakking zonder te verhitten en roer er nog extra de slagroom, melk en zout en peper doorheen. Giet dit over de tortellini en strooi de geraspte kaas erover.

DSC_6521_600x402

DSC_6523_600x402

Het is belangrijk dat alle tortellini net onder de saus staat. Dek de ovenschaal af met een stuk aluminiufolie en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Verwijder dan het folie en bak nog eens 20 tot 25 minuten in de oven of totdat de tortellini gaar is en de bovenkant goudbruin.

DSC_6541_600x402

DSC_6544_600x402

Eet smakelijk!

Comments

  1. Chantal D says:

    Deze schotel gister gemaakt….
    Het was erg lekker, ga ‘m zeker nog een x maken…

Speak Your Mind

*