Kabeljauw met aardappeldakje uit de oven

DSC_7231_800x536

Dit is een erg makkelijk gerecht om te maken en smaakt absoluut verrukkelijk! Kabeljauw met citroen-peterselieboter en een knapperig aardappeldakje uit de oven.

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten
2 stuks kabeljauwfilet zonder vel à 150 gram
1 grote of twee kleine Rozeval aardappels
25 gram roomboter
1 citroen, rasp en sap
Paar takjes platte peterselie, gewassen en fijngehakt
Zout en peper

DSC_7186_800x536

Verder nodig
Ovenschaal, rasp

Bereiding
Was de aardappel en dep droog. Snijd of rasp de aardappel met schil in flinterdunne plakjes.

DSC_7199_800x536

Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en kook de aardappelschijfjes ongeveer 1,5 minuut. Giet ze af en laat goed uitlekken.

DSC_7427_800x536

Laat de boter in een pannetje zachtjes smelten (let op dat de boter niet kleurt!) en fruit 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel peterselie ongeveer 1 minuut. Blus af met 1 el citroensap. Meng even door en zet het vuur uit.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Controleer met je vingers de kabeljauw op graat en verwijder deze. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met zout en peper en leg ze in de ovenschaal. Giet er een beetje gesmolten boter (niet alles) over.

DSC_7195_800x536

Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs op de kabeljauw en bestrijk de aardappel met de rest van de boter. Bestrooi met wat zout en peper.

DSC_7208_800x536

Zet de schaal ongeveer 15-20 minuten in de oven of totdat de vis net gaar is en nog glanzend vanbinnen en de aardappel licht goudbruin gekleurd.

DSC_7210_800x536

Serveer direct. Lekker met wat wortels en doperwten.

Kabeljauw met aardappeldakje uit de oven

DSC_7242_800x536

Eet smakelijk!

Tip! Vervang de kabeljauw ook eens door andere (stevige) witvis zoals tilapia, heilbot of zeewolf. Allemaal even heerlijk!

Speak Your Mind

*