Kerriechips uit de oven

DSC_7476_800x536

Een lekker en makkelijk hapje om te maken bij onverwachts bezoek is deze krokante kerriechips uit de oven. De kerrieolie geeft een subtiele smaak aan de chips, zonder overheersende kerriesmaak. 

Ingrediënten
4-5 Aardappels met schil (ik gebruikte Roseval)
Kerrieolie, gekocht of zelfgemaakt
Zeezout uit de molen

Verder nodig
Bakpapier, kwastje, rasp, keukenpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappels schoon onder de kraan en dep ze goed droog. Rasp of snijd de aardappels met schil in flinterdunne plakjes en blancheer ze ongeveer een minuut in licht gezouten kokend water.

DSC_7424_800x536

Giet af en laat ze goed uitlekken.

DSC_7427_800x536

Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel de aardappelplakjes erover in een enkele laag. Bestrijk de plakjes aan beide kanten lichtjes met de kerrieolie en bestrooi met wat gemalen zeezout.

DSC_7462_800x536

Bak de aardappelplakjes ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer direct.

Kerriechips uit de oven

DSC_7474_800x536

Enjoy!

Speak Your Mind

*