Kerstboompizza

Kerstboompizza
Dit is een superleuk en makkelijk te maken gerecht om veeleisende kids met kerst te serveren: kerstboompizza! Je kunt het pizzadeeg natuurlijk zelf maken, maar met een rol kant-en-klaar vers pizzadeeg is dit gerecht helemaal een fluitje van een cent. Met slingers van paprika en kerstboomballen van chorizo is deze kerstboompizza zowel smakelijk als feestelijk!

Hoofdgerecht voor 3 grote of 6 kleine eters — 10 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg
  • Tomatensaus
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 oranje (of gele) + 1 groene paprika, in smalle reepjes gesneden
  • 1 kleine chorizoworst, in plakjes gesneden
  • 6 olijven, in plakjes gesneden
  • Eventueel paar blaadjes verse basilicum voor garnering

Verder nodig
Vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Bij ons is dat 225 graden. Rol het deeg uit en snijd in kerstboomvorm.

Het snijdafval hoef je natuurlijk niet weg te gooien, maar kun je op een aparte bakplaat beleggen en afbakken.

Leg de pizzakerstboom op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk met tomatenfritto, bestrooi met de geraspte kaas en versier met wat reepjes oranje en groene paprika. Snijd een ster (de kerstboompiek) uit de oranje paprika en houd achter voor garnering. De chorizo- en olijvenplakjes dienen als ‘kerstbal’.

Bak de pizza circa 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat hij goudbruin is. Garneer met de paprika-kerstboompiek.

Garneer met wat verse basilicumblaadjes.

Kerstboompizza-7537

Enjoy!

Comments

  1. Ziet er super leuk uit!

Speak Your Mind

*