Kibbeling met huzarensalade

Kibbeling met huzarensalade

Ik ben dol op kibbeling maar een zak mee naar huis nemen vind ik altijd weer teleurstellend, het korstje wordt dan zacht en klef. Vraag gewoon aan je visboer of hij de vis en het beslag apart voor je verpakt, zo kun je het thuis vers afbakken. 

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf het beslag te maken, kijk hier voor het recept!

Ingrediënten
witvisfilet + apart beslag van de visboer of zelf maken
knoflooksaus
huzarensalade
zachte sla
komkommer, in stukjes gesneden
tomaat, in stukjes gesneden
rode ui, in dunne plakjes gesneden
extra vierge olijfolie, zout en peper uit de molen
augurken
olie om in te frituren, b.v. zonnebloemolie

Verder nog
frituurpan of braadpan met dikke bodem

Bereiding
Verhit het frituurvet tot 180 graden. Schep de vis door het beslag en bak de vis in kleine porties tot ze goudbruin zijn. Bak niet teveel vis tegelijk anders gaat het beslag aan elkaar plakken! Schep op een stukje keukenpapier en laat even uitlekken. Meng de sla met de komkommer, tomaat en ui en druppel er wat olijfolie over en breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de kibbeling met de sla, augurken en een bolletje huzarensalade. Een makkelijke en heerlijke maaltijd!

Kibbeling met huzarensalade

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*