Kinderpizza met chorizo en knakworstjes

Kinderpizza met chorizo en knakworstjes

Eén keer in de week, meestal in het weekend, mag onze dochter bepalen wat er die avond op tafel komt. Ondanks dat ze toch een groot aantal verschillende gerechten kent, kiest ze meestal voor – je raadt het al – tomatensoep, spaghetti, pannenkoeken, of deze heerlijke kinderpizza met chorizo en knakworstjes. Ach, het zijn stuk voor stuk weergaloze klassiekers dus geef ze eens ongelijk. 

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg, kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 2 el tomatensaus
  • Paar plakjes chorizo
  • Paar knakworstjes, in stukjes gesneden
  • Handje kleine kaasblokjes, of geraspte kaas
  • Eventueel wat verse basilicum om te garneren

Verder nodig

  • Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het pizzadeeg uit tot een dunne ronde lap en leg hem op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk de bodem dun met tomatensaus, strooi de kaas erover en beleg verder met de overige ingrediënten. Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is en het deeg knapperig en goudbruin.

Kinderpizza met chorizo en knakworstjes

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*