Kip-kerriesalade

Kip-kerriesalade

Vergeet de bakjes kant-en-klare toast salade: de allerlekkerste, goedgevulde borrelsalade maak je namelijk zelf! Deze kip-kerriesalade is één van mijn favorieten. Smeer hem op een knapperig vers broodje als smakelijk lunchgerecht, of serveer hem met toast of stokbrood bij de borrel.

Omdat ik de kip-kerriesalade niet te zwaar wil maken, vervang ik een deel van de mayonaise door Turkse yoghurt. Die is lekker fris en romig tegelijk. Voor een extra frisse noot voeg ik wat appel toe.

Mmmm, smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 kipfilet (een kippenbout, kippenpoot, of kippendij kan ook)
  • 1/2 klein sjalotje, fijngesnipperd
  • Paar sprietjes verse bieslook, fijngehakt
  • 2 tl mayonaise
  • 2 tl Turkse yoghurt
  • 1/4 appel, in kleine blokjes gesneden
  • Snufje kerriepoeder
  • Paar druppels gembersiroop
  • zout en peper uit de molen

Kip-kerriesalade-9458

Bereiding
Kook de kipfilet gaar in licht gezouten water en laat hem daarna afkoelen.

Om de kipfilet extra smaak te geven voeg ik een laurierblaadje en een snuf kerriepoeder toe aan het kookwater, maar je kunt ook een bouillontablet toevoegen.

Het kookvocht kun je eventueel bewaren om kippensoep van te maken.

Snijd de kipfilet in smalle repen. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom en breng op smaak met peper en zout.

Kip-kerriesalade

Enjoy!

Tip

In plaats van appel kun je ook (ingeblikte) conserven gebruiken zoals abrikoos, perzik of ananas en in plaats van gembersiroop een druppeltje fruitsiroop toevoegen.

Comments

  1. Hoi Annemiek, ik ben groot fan van jouw recepten en manier van presenteren.
    Nu heb ik alleen een vraagje wat de santa maria kruiden betreft, waar koop jij ze ?
    A.H. heeft ze niet, zo ook de Coop en de Plus ook niet.

    Hoor het graag van je..

    Vr. groet, Angelina

  2. Moeten het niet twee eetlepels turkse joghurt zijn ipv twee theelepels?

Speak Your Mind

*