Kipfilet met pesto en parmaham

Kipfilet met pesto en parmaham

Dit is echt een fantastische manier om kipfilet te bereiden! De kipfilet wordt gevuld met pesto en omwikkeld met parmaham. Zo blijft de kip supermals en krijgt het een heerlijke smaak.

Ik heb de kip geserveerd met zoete aardappel en pastinaak uit de braadslee en dit is echt een hemelse combinatie! Lekker met een kloddertje zelfgemaakte pesto-mayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen
2 kipfilets
4 grote plakken parmaham
groene pesto, liefst zelfgemaakt
geraspte kaas of 4 plakken mozzarella
zeezout en peper

Bereiding
Snijd de kipfilets over de lengte in met een scherp mes maar niet helemaal doormidden. Vouw de kip open en verdeel de pesto en kaas erover.

DSC_0020_800x536

Klap de kipfilets weer dicht en bestrooi beide kanten met gemalen zout en peper. Leg 2 plakken parmaham iets overlappend op elkaar en rol hier een kipfilet in.

DSC_0025_800x536 (2)

DSC_0029_800x536

Bak de kipfilets in een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn en de kip gaar is.

DSC_0047_800x536 (2)

Ik druk altijd met mijn vinger op het vlees om te bepalen of het vlees gaar is. Veert het vlees erg terug dan is het nog rauw. Wanneer het vlees helemaal niet meer terugveert is het doorbakken. Je zult dit vaak moeten oefenen maar wanneer je dit door hebt is het de makkelijkste en beste manier om de gaarheid van je vlees te bepalen.

Kipfilet met pesto en parmaham

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*