Kipschnitzel met tomaten-mozzarella topping

Kipschnitzel met tomaten-mozzarella topping

Een verrukkelijk gerecht uit de Italiaanse keuken: zelfgemaakte kipschnitzel met tomaten-mozzarellatopping! Loopt het water je al in de mond?

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

Voor de kipschnitzels

  • 2 kipfilets
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • Bloem
  • Paneermeel of panko
  • Handvol geraspte parmezaanse kaas
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes gesneden

Voor de tomatentopping

  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 sjalotten, gepeld en gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Klein handje verse basilicumblaadjes

Extra

  • Olijfolie of vloeibare bakboter
  • Zout en peper
  • Paar blaadjes basilicum voor garnering (ben ik vergeten!)

Bereiding
Snijd de kipfilets met een lang scherp mes over de lengte doormidden (niet helemaal) en klap ze open. Klop het ei los met de melk. Zet drie borden klaar met bloem, losgeklopt ei en het paneermeel. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met zout en peper en wentel ze eerst door de bloem, dan het ei en tenslotte het paneermeel.

DSC_2293_800x536

Schud het overtollige paneermeel eraf. Verhit een koekenpan met wat olijfolie of vloeibare bakboter en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.

DSC_2298_800x536

Laat ze kort uitlekken op keukenpapier en leg ze op een bakblik.

DSC_2300_800x536

De kipschnitzels hoeven niet door en door gaar te zijn omdat ze nog de oven ingaan.

Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en verwarm opnieuw met wat olie. Fruit het sjalotje en de knoflook, tot ze zacht zijn en voeg dan de tomaten toe. Laat de tomaten wat zachter worden. Hak de basilicum grof en voeg toe aan de tomaten.

DSC_2305_800x536

Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de tomatensaus over de schnitzels en leg hierop de plakken mozzarella. Verdeel de geraspte kaas erover en besprenkel met wat olijfolie.

DSC_2333_800x536

Schuif het bakblik in de oven en bak ongeveer 8 minuten, of totdat de kip gaar is en de kaas gesmolten en goudbruin is. Wij aten er aardappels met rozemarijn en knoflook bij uit de oven en een salade, maar wat gekookte pasta zou hier ook heerlijk bij smaken.

DSC_2339_800x536

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*