Klassieke kruidenboter

Klassieke kruidenboter

Zelfgemaakte kruidenboter is niet alleen makkelijk en snel om te maken, maar smaakt bovendien veel lekkerder dan kant-en-klaar gekochte kruidenboter! Je kunt de boter goed verpakt, zeker 2 weken bewaren in de koelkast, of zelfs invriezen.

Deze klassieke kruidenboter smaakt lekker bij visgerechten, biefstuk, een gepofte aardappel of op een stukje stokbrood bij de barbecue of gourmet.

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • 1 el vers geknipte bieslook
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1/2 sjalotje, heel fijn gesnipperd
  • Zwarte peper en zeezout uit de molen

Verder nodig
Stukje vershoudfolie

Bereiding
Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng alle ingrediënten door elkaar.

DSC_4662_800x536

Proef of de boter goed op smaak is en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Kneed met je handen zo snel mogelijk de boter in een rol en leg deze op een stuk vershoudfolie. Rol de boter strak in de folie en draai de uiteinden als een toffee dicht. Bewaar in de koelkast en snijd voor gebruik de benodigde hoeveelheid af.

Varieer met kruiden en specerijen
Door andere kruiden en/of specerijen aan de boter toe te voegen maak je steeds een andere kruidenboter. Zo is verse dragon bijvoorbeeld erg lekker bij gevogelte en kun je wat fijn geraspte citroenschil toevoegen voor bij een visgerecht. Je kunt ook een snufje kerrie- of paprikapoeder aan de boter toevoegen voor wat meer pit. Experimenteer er vooral lekker op los!

Speak Your Mind

*