Kliekjesfeest: aardappeltortilla met chorizo en feta

Kliekjesfeest: aardappeltortilla met chorizo en feta

Na al het eetgeweld van eerste paasdag lijkt onze koelkast wel een kliekjeskast. Weggooien is zonde, maar wat dan? Simpel, oogkleppen op en alles bij elkaar! De Spaanse aardappeltortilla is mijn favoriete kliekjesverwerker. Wees niet kieskeurig: alles kan en alles mag. Restjes groenten, aardappels, vlees, kruiden, kaas: het gerecht wordt er alleen maar lekkerder van!

Het ei dient als een soort bindmiddel. Hoe meer kliekjes je hebt, hoe meer eieren je moet gebruiken om de boel bij elkaar te houden. Onderstaand recept is een richtlijn, waar je eindeloos mee kunt variëren. Geef er gerust je eigen verrukkelijke kliekjesdraai aan.

Serveer met een frisse groene salade.

Hoofdgerecht voor 4 personen – 20 minuten – geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 450 g gare krieltjes
  • 1 geroosterde paprika (uit een pot), in repen gesneden
  • Stukje chorizo, in plakken of repen gesneden
  • 4 eieren
  • 75 g feta, verkruimeld
  • Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
  • Olie om in te bakken
  • Peper en zout uit de molen

Verder nodig
Koekenpan met deksel

Bereiding
Klop de eieren lichtjes los met iets zout en peper (niet teveel, want kliekjes zijn vaak al op smaak). Verhit de koekenpan met een klein scheutje olie en voeg de chorizo en krieltjes toe. Bak ze goudbruin. Verdeel de paprika erover en schenk het eimengsel eroverheen. Verkruimel de feta en peterselie erboven en doe een deksel op de pan.

Zet het vuur laag en laat de aardappeltortilla stollen. Schuif de tortilla op een bord op snijdplank en snijd hem in stukken.

Kliekjesfeest: aardappeltortilla met chorizo en feta

Eet smakelijk!

Comments

  1. Vanavond gegeten met de restjes van deze week: aardappels, broccoli, spekjes, salami, ui, knoflook en feta. Het was heerlijk!

  2. Hmmm Jum zo lekker!

Speak Your Mind

*