Knapperig gefrituurde geitenkaasjes

Knapperig gefrituurde geitenkaasjesDit is een heerlijk voorgerechtje, knapperig gefrituurde geitenkaasjes op een rondje getoast witbrood met abrikozendressing. Je kunt ze bovendien heel makkelijk van te voren maken en invriezen zodat je ze op het laatste moment alleen maar even hoeft te frituren.

Reken als voorgerecht 2 geitenkaasjes per persoon.

Ingrediënten voor 6 personen
12 zachte kleine geitenkaasjes
1 ei
panko (Japans broodkruim) eventueel te vervangen door gewoon paneermeel
12 sneetjes witbrood
1 el abrikozenjam
1 el balsamicoazijn
zakje rucolasla
olijfolie
zout en peper
plantaardige olie om in te frituren

Verder nodig
metalen uitsteekring, frituurpan, broodrooster

Bereiding
Klop het ei los in een bord en zet een ander bord klaar met panko. Haal de geitenkaasjes eerst door het ei en daarna door de panko.DSC_7279_600x374DSC_7281_600x327Herhaal dit net zolang totdat het geitenkaasje mooi bedekt is met het panko. DSC_7284_600x436Verhit de olie om te frituren tot 170 graden. Rooster het brood en steek er vervolgens rondjes uit met de uitsteekring.DSC_7285_600x518DSC_7286_600x569Roer 2 el olijfolie met de balsamicoazijn en abrikozenjam los en bestrijk hiermee de rondjes toast. Frituur de geitenkaasjes in enkele minuten totdat ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.DSC_7290_600x402Hussel de rucolasla door elkaar met wat olijfolie, zout en peper. Leg op ieder bord 2 rondjes toast met hierop de gefrituurde geitenkaasjes en garneer met wat plukken rucolasla. Je kunt de rucolasla eventueel ook op het brood onder de geitenkaasjes leggen.DSC_7307_600x253Knapperig gefrituurde geitenkaasjesEet smakelijk!

Speak Your Mind

*