Knapperige ovenfriet

Knapperige ovenfriet

Dit is de allerlekkerste ovenfriet van de hele wereld! Of, dat vind ik in elk geval. 🙂 Misschien vind ik ze zelfs nog lekkerder dan frietjes uit de frituur. Echt.

Het geheim?

De aardappels voor deze ovenfriet gaan twee keer in de oven. De eerste keer worden ze met schil en al gaar gepoft in de oven. Zo blijft alle smaak behouden. Daarna worden de aardappels gepeld en laat je ze volledig afkoelen. Je kunt dit het beste al een dag van tevoren te doen. De volgende dag hoef je de aardappels enkel nog in frieten te snijden en goudbruin en knapperig te bakken in de oven.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 of 9 grote kruimige aardappels (ik gebruikte 6 aardappels voor ons drieën.)
  • Extra vierge olijfolie
  • Zeezout uit de molen

Bereiding
Leg de aardappels met schil en al op een rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat ze helemaal gaar worden — dit kan wel 45 tot 60 minuten duren. Door de aardappels op deze manier te garen behouden ze al hun smaak.

DSC_4452_800x536

Pel de aardappels en laat ze helemaal afkoelen.

DSC_4455_800x536

DSC_4463_800x536

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aardappels in frietjes en verspreid ze in een enkele laag over 2 bakblikken bekleed met een velletje bakpapier.

DSC_4475_800x536

Besprenkel de frietjes royaal met olijfolie en gemalen zeezout. Draai ze voorzichtig een keer om en bak ze in 20 tot 30 minuten knapperig en goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd een keer om. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Wij aten deze frietjes met Mexicaanse kip en aten nog net niet onze vingers erbij op…

Knapperige ovenfriet

Knapperige ovenfriet

Enjoy!

Comments

  1. Marijke says:

    Hoelang duurt het voordat de aardappelen klaar zijn

  2. Samantha says:

    Zou dit ook in de airfryer kunnen?

  3. Dit ziet er heel lekker uit. Hoe lang gaan de aardappelen ongeveer in de oven?

Speak Your Mind

*