Knoflook-chili garnalenspies met bacon

Knoflook-chili garnalenspies met bacon

Eindelijk kunnen we vandaag weer even genieten van een stralende dag en natuurlijk hoort daar een heerlijk zonnig recept bij! Deze smaakvolle garnalenspies is gemarineerd in een knoflook-chili marinade en omwikkeld met bacon. Ze smaken heerlijk van de barbecue, maar bij minder mooi weer kun je ze natuurlijk ook prima binnen bereiden in de grillpan, of oven.

Ingrediënten voor 2 spiesjes

  • 10 grote garnalen, rauw en gepeld
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • Rasp van een halve citroen + 1 el citroensap
  • Olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 plakken ontbijtspek of bacon

Verder nodig
2 metalen satépennen

Bereiding
Klop een marinade van de knoflook, citroenrasp en sap, een scheut olijfolie en de chilivlokken en voeg de garnalen toe. Marineer de garnalen minimaal een uur in de koelkast.

Rijg om en om de bacon en garnalen op de satépen, totdat er op iedere pen 5 garnalen zitten en een plakje spek.

DSC_1172_800x558

DSC_1175_800x559

Grill de spiesjes op de barbecue, in een grillpan, of in de oven circa 2 minuten aan iedere kant, of totdat de garnalen roze zijn gekleurd en gaar zijn.

DSC_1217_800x546

Knoflook-chili garnalenspies met baconEet smakelijk!

Speak Your Mind

*