Koekjes met krokante suikerrand

Koekjes met krokante suikerrand

Dit is een ongelofelijk makkelijk en lekker recept om zelf koekjes te maken. In plaats van het deeg uit te rollen en er koekjes uit te steken, maak je van het deeg een rol en snijd die in plakken. Vergeet niet de deegrol voor het bakken door de suiker te rollen, dit resulteert na het bakken namelijk in een verrukkelijk krokant suikerrandje!

Gebak – 30 koekjes – 15 minuten + 1 uur rusten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten
185 g ongezouten roomboter, haal de boter ruim een uur van tevoren uit de koelkast.
150 g lichtbruine basterdsuiker, plus wat extra om te bestrooien
300 g bloem
Een klein snufje zout

DSC_7162_800x476

Bereiding
Klop de boter met de suiker tot een luchtig en romig mengsel.

DSC_7181_800x536

We zijn koekjes aan het bakken, dus niet te serieus hoor. Houd het ook in de keuken leuk en luchtig…

Meng de bloem en het zout erdoor en kneed met je handen tot een stevig en glad deeg. Rol het deeg op het aanrecht tot een ronde worst.

Strooi wat basterdsuiker op een vel bakpapier en rol de worst erdoor, zodat hij rondom bedekt is met suiker. Rol de worst in een stuk vershoudfolie en draai de uiteinden als een toffee dicht.

Laat minimaal een uur rusten in de koelkast. Je kunt het deeg ook voor langere tijd bewaren in de vriezer. Je kunt dan op ieder gewenst moment plakken afsnijden en afbakken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verwijder de folie en snijd de worst in 5mm dikke plakken. Leg ze met wat ruimte ertussen op het bakblik en bak de koekjes 15 minuten in de oven, of totdat de zijkanten beginnen te kleuren. Bevroren koekjes moeten wellicht iets langer.

Laat de koekjes enkele minuten afkoelen op het bakblik en daarna verder op een rooster. Bewaar ze in een luchtdichte trommel, of in een leuk zelf in elkaar geknutseld doosje.

Koekjes met krokante suikerrand

Enjoy!

Speak Your Mind

*