Koken op de camping: couscoussalade

Koken op de camping: couscoussalade

Om deze couscoussalade te bereiden heb je enkel een waterkoker of steelpannetje nodig! Hij is gemaakt in een handomdraai. Heerlijk om te serveren met barbecue-worstspiezen, of vispakketjes van de barbecue! 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g couscous
  • 75 g rozijnen
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 4 takjes peterselie
  • Sap van 1 à 2 citroenen
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout uit de molen

Koken op de camping: couscoussalade

Bereiding
Doe de couscous en rozijnen in een hittebestendige kom en overgiet met kokend water. De couscous moet nét onderstaan. Dek af met een theedoek en laat 10 minuten staan.

Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in stukken, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn.

Roer de couscous los met een vork en voeg de overige ingrediënten toe.

Breng de couscoussalade op smaak met citroensap, olijfolie en zout en peper.

Couscoussalade-2696Koken op de camping: couscoussalade

Eet smakelijk!

Tip

Voor een niet vegetarische variant kun je blokjes chorizo, salami of andere harde worst toevoegen.

Speak Your Mind

*