Koken op de camping: salade niçoise

Koken op de camping: salade niçoise

De klassiek Franse (maaltijd)salade met krieltjes, tonijn, sperziebonen en ei is een ideaal campinggerecht: de bereiding is snel en eenvoudig en het resultaat verbluffend!

Er zijn ontelbaar veel varianten van dit recept, maar ik maak hem het liefst op klassieke wijze met tonijn, groenten en ei. In sommige varianten wordt ook ansjovisfilet toegevoegd: die prak ik het liefste fijn en klop hem door de dressing voor een heerlijke zoute kick! 

Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen — 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 500 g krielaardappels
  • 300 g sperziebonen
  • 2 kropjes little gem, of andere sla naar keuze
  • 1 rode ui, gepeld en in ringen gesneden
  • 75 g zwarte olijven
  • 2 tomaten, in stukken gesneden
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie (verse tonijn kan natuurlijk ook!)
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Kook de eieren hard, spoel af met koud water en pel ze. Snijd de puntige uiteinden van de sperziebonen. Kook de aardappels en sperziebonen gaar in licht gezouten water. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Trek de blaadjes van de little gem voorzichtig los, spoel ze af en dep voorzichtig droog. Snijd de eieren in vieren. Halveer de krieltjes.

Verdeel alle ingrediënten over een grote schaal. Klop een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper.

Schenk de dressing over de salade, of serveer er apart naast.

Koken op de camping: salade niçoise

Lekker met stokbrood.

Bon appétit!

Comments

  1. Echt een klassieker, deze salade doet het altijd goed!

Speak Your Mind

*