Kokkels en mosselen in pestoroomsaus

Kokkels en mosselen in pestoroomsaus

Heb jij nog nooit kokkels of mosselen gegeten, maar wil je ze dolgraag eens proberen? Deze kokkels en mosselen in pestoroomsaus zijn een aanrader! Na het proeven van dit gerecht werd ik helemaal wild van enthousiasme, want wow, wat is dit lekker! Wij aten ze tijdens de lunch met een goed stuk boerenbrood erbij. Een aanrader, want dat hemelse kookvocht met pesto en room wil je opdeppen. Geloof me. 

Lunch-, of licht hoofdgerecht voor 2 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo kokkels
  • 1 kilo mosselen
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 el groene pesto
  • 2 el crème fraîche
  • Eventueel wat versgehakte peterselie om te garneren
  • Boerenbrood om erbij te serveren

Verder nodig
Grote koeken-, braad-, of hapjespan met deksel

Bereiding
Was de kokkels en mosselen grondig met water en gooi kapotte schelpen weg. Gooi ook de schelpen weg die na het wassen nog openstaan en die na een tik op het aanrecht nog steeds open blijven staan.

Verhit een grote koekenpan met wat olie en fruit op laag vuur de ui en knoflook aan. Blus af met de witte wijn en voeg de kokkels en mosselen toe. Doe de deksel op de pan en kook totdat alle schelpen openstaan.

Voeg de pesto en crème fraîche toe en roer voorzichtig om, totdat alles goed gemengd is.

Zet de pan op tafel, bestrooi eventueel met wat peterselie en serveer met vers boerenbrood om het verrukkelijke kookvocht mee op te deppen.

Kokkels en mosselen in pestoroomsaus

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*