Krieltjes met rozemarijn en knoflook

Krieltjes met rozemarijn en knoflook

Al eeuwen is dit mijn meest favoriete aardappelbereiding: kleine krieltjes in de schil zacht roosteren in de oven en verrijken met geurende rozemarijn, tijm en knoflook.

In de loop der jaren heb ik dit recept geperfectioneerd. Omdat de kruiden en de knoflook snel verbranden, voeg ik ze pas het laatste kwartier toe aan de krieltjes. Dan hebben deze smaakmakers net voldoende tijd om de krieltjes om te toveren tot elegante bistropiepers – en geloof me, daar krijgt je hongerige mondje geen genoeg van!

Bijgerecht voor 2 personen — 10 minuten + 45 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes met schil
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 rode ui
  • Extra vierge olijfolie (goede kwaliteit)
  • Zeezout en peper uit de molen

Verder nodig
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en dep ze droog. Halveer de krieltjes, grote exemplaren in drieen snijden. Doe ze in de ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie. Bestrooi flink met zout en peper.

Bak de krieltjes 30 minuten in de oven, schep ze halverwege de baktijd een keer om. Pel de knoflook en rits de rozemarijn- en tijmblaadjes los. Plet de knoflook en hak samen met de kruiden heel fijn. Pel de rode ui en snijd hem in vieren. Haal de partjes los.

Voeg na 30 minuten het knoflook/kruidenmengsel en rode ui toe aan de krieltjes, roer goed door (voeg indien nodig wat extra olie toe) en bak nog 10 tot 15 minuten verder.

Laat de krieltjes iets afkoelen voor je ze serveert.

Krieltjes met rozemarijn en knoflook

Eet smakelijk!

Comments

  1. John Thies says:

    How about some very tasty meatballs.
    Je hebt goeje recepten and we enjoy them all .

Speak Your Mind

*