Kroketbroodje

DSC_1466_800x536

Dit verrukkelijke kroketbroodje maak je in een handomdraai van een plakje bladerdeeg en een diepvrieskroket! De perfecte hap voor onverwachtse snacktrek!

Ingrediënten voor 1 kroketbroodje

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 diepvrieskroket
  • Eventueel een likje mosterd
  • 1 ei losgeklopt, of een beetje melk

DSC_1454_800x536

Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smeer één kant van een plakje bladerdeeg in met mosterd (ik had de mosterd klaarstaan, maar ben hem toch vergeten!). Leg de bevroren kroket erbovenop en bedek met het andere plakje bladerdeeg.

DSC_1457_800x536

DSC_1458_800x536

Druk de zijkanten met een vork op elkaar. Zorg dat de naden goed dicht zitten. Snij de bovenkant van het bladerdeeg met een mesje overdwars in. Dit geeft na het bakken een leuk effect en zorgt er tevens voor dat de lucht tijdens het bakken kan ontsnappen.

Bestrijk de bovenkant van het kroketbroodje met losgeklopt ei.

Kroketbroodje

Bak het kroketbroodje circa 20 tot 30 minuten goudbruin in de oven. Zet de oventemperatuur niet hoger want anders kleurt het bladerdeeg te snel en is de kroket nog koud vanbinnen.

Kroketbroodje

Enjoy!

Comments

  1. Leuk idee met bladerdeeg. Zelf maak ik vaak kroketbroodjes met een pak broodmix. Met een pak broodmix maak ik ook vaak worstenbroodjes en stop daar dan van die kleine cocktailworstjes in.

  2. Weer zo’n lekker recept op deze leuke website 😉
    1 vraagje, kan je er “gewone” kroketten voor gebruiken of alleen de kroketten die in de oven bereid kunnen worden?

  3. Heyhey , ik heb t gemaakt zonder ei en dan een beetje water , lukt ook prima! HET IS LEKKERRR

  4. Deze ziet er lekker uit. Goed idee voor de zondag middag.

Speak Your Mind

*