Lasagne met pompoen en pastinaak

Lasagne met pompoen en pastinaak

Deze heerlijke lasagne met pompoen en pastinaak is vrij eenvoudig om te maken en weer eens wat anders dan de traditionele lasagne. Er zit geen vlees in dit gerecht en geloof mij maar, dat mis je echt niet!

Ingrediënten voor 5 personen

  • 1 kleine pompoen
  • 3 pastinaken
  • 3 rode uien
  • 1 klein rood pepertje
  • blaadjes van 1 takje tijm of een paar blaadjes salie
  • olijfolie
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • portie bechamelsaus
  • flinke handvol geraspte pittige boerenkaas
  • gedroogde lasagnebladen

Verder nodig
grote braadslede of ovenschaal, kookpan

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in plakken. Snijd de pompoen doormidden en schep met een lepel de zaden eruit. De schil kun je gewoon eten en mag dus lekker blijven zitten.

DSC_4261_800x536

Snijd de pompoen in plakken. Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en hak hem heel fijn. Pel de ui en snijd in halve ringen. Doe alle groenten, rode peper en de tijmblaadjes in een braadslede en besprekel royaal met olijfolie, zout en peper. Hussel alles goed om en bak ongeveer 30 minuten in de oven totdat de groenten zacht zijn en beginnen te kleuren.

DSC_4301_800x536

Schep de groenten halverwege de oventijd nog een keer om. Maak ondertussen de bechamelsaus en roer hier 1/3 van de geraspte kaas door. Bouw de lasagne op in een ruime ovenschaal beginnend met een laagje saus, dan bladen, groenten en verkruimel hier wat geitenkaas overheen.

DSC_4299_800x536

DSC_4302_800x536

Herhaal dit en eindig met de lasagnebladen en de saus. Verdeel hier de rest van de geraspte kaas overheen en bak de lasagne ongeveer 45-50 minuten op 180 graden totdat de bovenkant goudbruin is en de lasagnebladen gaar zijn.

DSC_4308_800x536

Als de bovenkant te snel bruin wordt kun je deze afdekken met een vel aluminiumfolie.

Lasagne met pompoen en pastinaak

DSC_4335_800x536

Bron: cookfreshfood.com

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*