Best bekeken recepten week 49

opslaan

Ga er maar eens goed voor zitten, schenk jezelf wat te drinken in en zak lekker onderuit. Elke zondag presenteer ik de best bekeken recepten van de afgelopen week. Kies je favoriete gerecht en tover het zo mogelijk vandaag nog op tafel, of maak alvast je boodschappenbriefje voor een smakelijke nieuwe week!

Kidsproof Kerst: Twister Fries op een stokje

opslaan

Eén van de gezelligste momenten van kerst vind ik het kerstdiner. Al weken van tevoren ben ik ermee bezig. De voorpret van het bedenken van het kerstmenu vind ik minstens zo leuk als het moment zelf! Met een dochter van zes denk ik graag na over leuke kindergerechten om bij het kerstdiner te serveren. Zo bedacht […]

Video: zalmbonbon

opslaan

Klik hier als je de video niet kan zien — Deze zalmbonbon komt tijdens het kerstdiner bij ons als voorgerecht op tafel. Ook dochterlief smikkelt lekker mee, want dit gerecht bevat allemaal ingrediënten waar ze dol op is. De zalmbonbon is gevuld met een Hollandse garnalensalade en ligt op een bedje van sinaasappelcarpaccio. Een heerlijk fris, licht en verrukkelijk […]

Koken op de camping + gratis receptenboekje!

opslaan

Het lijkt nog zo ver weg maar toch kan ik het niet laten om zo nu en dan even te dagdromen over de zomervakantie. Voor je het weet is het weer zover! Afgelopen zomer zat ik met mijn gezin twee weken op de camping in Italië en dat is zo goed bevallen dat ik nu […]

Gourmetpannetje: aardappel omelet met chorizo

opslaan

Een heerlijk gourmetpannetje met gebakken aardappel, chorizo en omelet. Voor 4 personen Ingrediënten 400 g voorgekookte aardappelschijfjes, of -blokjes Stuk chorizo, in blokjes gesneden 2 eieren, losgeklopt met zout en peper 30 g geraspte kaas 2 stengels lente-ui, in ringen gesneden Bereiding Verhit wat olie in een pannetje en bak de aardappel en chorizo totdat […]

Achter de schermen week 48

opslaan

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie! Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. […]

Minestrone met gehaktballetjes

opslaan

Als ik mijn man en dochter vraag wat ze vanavond willen eten, antwoorden ze dikwijls in koor: “tomatensoep!” Ik vind het geen probleem, want soep is makkelijk om te maken en ideaal om kliekjes eten uit de koelkast in te verwerken. Omdat het herfst is, besluit ik een goedgevulde minestrone te maken met gehaktballetjes, boerenkool en zoete aardappel. Jum! […]

Best bekeken recepten week 48

opslaan

Ga er maar eens goed voor zitten, schenk jezelf wat te drinken in en zak lekker onderuit. Elke zondag presenteer ik de best bekeken recepten van de afgelopen week. Kies je favoriete gerecht en tover het zo mogelijk vandaag nog op tafel, of maak alvast je boodschappenbriefje voor een smakelijke nieuwe week!

Sinterklaas tiramisu

opslaan

Klik hier als je de video niet kan zien. Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover: sinterklaasavond! Wij vieren het stiekem vanavond al met familie. Ik kijk nu al uit naar een avond vol spanning, sensatie en gezelligheid. En een tafel vol lekkers natuurlijk. Samen met mijn moeder maak ik een warm en koud […]

Kaaswafels met Old White + tips om kaas te combineren

opslaan

Afgelopen vrijdag 18 november was ik aanwezig op het All You Need Is Food Festival in De Zaanse Chocoladefabriek in Zaandam. Samen met collega foodie Claartje mocht ik deelnemen aan de Pair-Shake-Share workshop van Old Amsterdam. We kregen tips over het combineren van vergelijkbare of juist verschillende smaken en leerden dat zowel Old Amsterdam als […]

Kerstmenu in 45 minuten

opslaan

Enige tijd geleden daagde Kenwood mij en enkele collega foodbloggers uit voor de Kenwood Christmas Battle. Ze wilden twee foodie-teams tegen elkaar laten strijden om het lekkerste 3-gangenmenu voor Kerst te bereiden met behulp van de Kenwood Chef Titanium. Juist, dé keukenmachine van Kenwood die alle andere keukenapparaten in je keuken overbodig maakt! — dat wist ik toen nog […]

Kruidige pompoencake

opslaan

Dol op worteltjestaart? Dan moet je beslist deze kruidige pompoencake eens proberen. Pompoen kun je op dezelfde manier verwerken in gebak als wortel: fijnraspen en door het beslag roeren. Het resultaat is ongelofelijk luchtig en sappig. Omdat het sinterklaastijd is voeg ik een vleugje speculaaskruiden toe. Mmmm… Proef maar en verras jezelf! 

Achter de schermen week 47

opslaan

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie! Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. […]

Pasta Boursin met ham en broccoli

opslaan

Mijn moeder noemde me vroeger ook wel mevrouw pastakont. Ik at het liefst elke dag pasta. Niet dat ik dat kreeg. Inmiddels is mijn favorieten repertoire zodanig uitgebreid dat pasta nog maar één keer per week op tafel komt. Volgens mij loop ik daarmee redelijk in pas met de gemiddelde Nederlander. Toch? Deze farfalle (strikjespasta) met romige Boursin, […]

Best bekeken recepten week 47

opslaan

Ga er maar eens goed voor zitten, schenk jezelf wat te drinken in en zak lekker onderuit. Elke zondag presenteer ik de best bekeken recepten van de afgelopen week. Kies je favoriete gerecht en tover het zo mogelijk vandaag nog op tafel, of maak alvast je boodschappenbriefje voor een smakelijke nieuwe week!

Chocoladeflikken met strooigoed (met filmpje)

opslaan

Klik hier als je de video niet kan zien. Welk kind wordt hier nu niet vrolijk van: chocoladeflikken met strooigoed! Culinair gezien misschien niet het allergrootste hoogstandje, maar ach, op sinterklaasavond moet eten vooral leuk en gezellig zijn!

Culinair weekend weg in Gelderland #2

opslaan

Jaaaaaaa, vandaag deel ik het tweede deel van ons culinair weekendje weg in Gelderland. Wat herbergt ‘onze’ provincie toch veel bevlogen ondernemers en wat is er veel lekkers te proeven. Lees en geniet met me mee. 

De lekkerste sinterklaasrecepten

opslaan

Excuses bij voorbaat, want uit deze lijst is het moeilijk kiezen. In dit geval geen probleem want deze sinterklaasrecepten wil je allemaal maken! Ken jij nog een lekker sinterklaasrecept dat ontbreekt in deze lijst, laat het me dan weten! Ik ga er graag mee aan de slag. 

Pasta pesto rosso met kip, champignons en spinazie

opslaan

Als ik even niet weet wat ik moet koken dan maak ik pasta. Ik heb altijd pasta in de kelder liggen en voor de rest voeg ik ingrediënten toe die in de koelkast liggen. Pasta is mijn ideale kliekjesverwerker! Met een bakje champignons en wat spinazie uit de koelkast, kippendijen uit de diepvries en een […]

Achter de schermen week 46

opslaan

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie! Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. […]

Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

opslaan

Dat ik dol ben op ovenschotels wist je allang toch? Het is gewoon zo lekker en makkelijk. Dit keer bereid ik kleine krieltjes, sperziebonen en beenham tegelijk in de oven. Want waarom zou je pannen en een fornuis vies maken als het allemaal tegelijk in één ovenschotel kan! Voel je gerust vrij om meer groenten toe te […]

Best bekeken recepten week 46

opslaan

Ga er maar eens goed voor zitten, schenk jezelf wat te drinken in en zak lekker onderuit. Elke zondag presenteer ik de best bekeken recepten van de afgelopen week. Kies je favoriete gerecht en tover het zo mogelijk vandaag nog op tafel, of maak alvast je boodschappenbriefje voor een smakelijke nieuwe week!

Culinair weekend weg in Gelderland #1

opslaan

Je hebt het vast meegekregen als je ons volgt op social media: vorig weekend waren Johan en ik een culinair weekend weg met Gelderse Streken. Voor ons als Tielenaren was dit persreisje extra leuk, want hoe vaak ga je nou op culinaire ontdekkingsreis in je eigen provincie — uh, ja, het zou eigenlijk heel logisch […]

Gehaktballen in Belgische biersaus + Stem en Win!

opslaan

Gesponsord — Keuken Kampioen organiseert de Gehaktbal Battle en daagde mij uit om mee te doen. Tja, en zo kwam het dus (iedereen die mij kent weet inmiddels wel dat ik houd van een leuke uitdaging) dat ik vorige week samen met drie andere foodbloggers in de showroom van Keuken Kampioen in Zaandam gehaktballen stond te draaien …

De lekkerste Wereldgerechten #2

opslaan

In het eerste deel van ‘De lekkerste Wereldgerechten’ nam ik je mee naar Duitsland, Afrika, Indonesië, Amerika, Nederland en Griekenland. Vandaag gaat onze culinaire ontdekkingsreis verder! In dit tweede deel neem je mee naar Zweden, Thailand, Italië, Mexico, Rusland en België. Uit deze landen deel ik wederom een populair hoofdgerecht dat je heel makkelijk en snel zelf kunt maken. […]