Lekker Snel: couscoussalade met tonijn

Lekker Snel: couscoussalade met tonijn

Nu de dagen weer mooier en warmer worden, ontvlamt meteen mijn liefde voor salades. Ze zijn makkelijk en snel te bereiden, licht verteerbaar en je kunt er eindeloos mee variëren.

Nu koos ik voor tonijn uit blik – dat is makkelijk en snel. Maar zie je verse tonijn, kopen! Die is namelijk veel lekkerder! Om en om even kort in een hete grillpan en smullen maar.

Serveer deze couscoussalade als hoofdgerecht met wat knapperig brood erbij.

Lunch of hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 150 g couscous
  • 100 g peulen
  • 100 g wortel, geschrapt of geschild en in evengrote dungesneden plakjes als de peulen
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 rode ui, in smalle ringen
  • 1 citroen, alleen het sap
  • Paar takjes dille, fijngehakt
  • 1 blikje tonijn (liefst op olie), uitgelekt
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Verder nodig
Kookpan, , zeef of vergiet, ruime schaal of kom

Bereiding
Vul de kookpan met 1,5 liter water, voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook. Voeg de wortel toe en kook 2 minuten. Voeg de peulen toe en kook nog eens 1,5 minuut. Giet de groenten af en vang 750 ml van het kookvocht op. Spoel de groenten af met koud water.

Doe de couscous in een diepe kom of schaal en overgiet met het opgevangen kookvocht, zoveel totdat de couscous nét iets onder staat (je hoeft dus niet al het vocht te gebruiken). Dek af met een bord en laat circa 8 minuten staan. Roer de couscous los met een vork en meng de groenten, ui, dille en tonijn erdoor.

Breng de salade op smaak met olijfolie, sap van een halve citroen, zout en peper. Snijd de overige citroenhelft in partjes.

Serveer de couscoussalade met de partjes citroen en eventueel wat knapperig brood.

Lekker Snel: couscoussalade met tonijn

Eet smakelijk!

Comments

  1. Marleen says:

    Staat nu op tafel………. Heerlijk ” weer “

  2. Zo’n frisse salade gaat er met dit weer zeker in bij mij ! 🙂

Speak Your Mind

*