Lemoncurd gebakjes met frambozen

Lemoncurd gebakjes met frambozen
Wil je op Moederdag je lieve moeder verrassen met een feestelijk gebakje, of wil je gewoon jezelf eens heerlijk verwennen?

Maak deze lemoncurdgebakjes! Dat is genieten van knapperig korstdeeg, romige lemoncurd en verse frambozen en frisse munt. Mmmmm …

Gebak / dessert voor 6 personen

Ingrediënten

Voor het zoete korstdeeg

  • 150 g bloem + extra om te bestuiven
  • 50 g custardpoeder
  • 100 g koude boter, in kleine blokjes + extra boter om taartvormpjes in te vetten
  • 1 el suiker
  • Snufje zout

Voor de vulling

  • Lemoncurd, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 1 bakje mascarpone
  • 250 ml slagroom

Garneren

  • Bakje verse frambozen
  • Paar blaadjes verse munt
  • Poedersuiker

Verder nodig
6 kleine tartelette vormpjes, bakpapier, blinde bak/steunvulling

Bereiding

Eventueel al een dag van tevoren

Meng de bloem, custardpoeder, boter, zout en suiker in een kom en kneed met je handen (of met een keukenmachine met deeghaak) zo snel mogelijk tot een gladde deegbal. Voeg indien nodig 1 of 2 eetlepels koud water toe als het deeg na een tijdje kneden nog te kruimelig is. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat minimaal een uur tot maximaal een nacht rusten in de koelkast (hierdoor kun je het deeg straks beter uitrollen).

Afmaken op de dag zelf

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvormpjes in met boter en bestuif ze met bloem (tik het overtollige bloem eruit). Knip uit bakpapier 6 rondjes van circa 12 cm diameter. Rol het deeg uit tot een grote lap op een licht bebloemd werkvlak. Snijd of steek 6 rondjes uit het deeg van 12 cm diameter en bekleed de tartelette vormpjes hiermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en vul de vormpjes met bakpapier en de steunvulling.

Bak de taartjes circa 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat de randen licht beginnen te kleuren. Verwijder dan het bakpapier en de steunvulling en bak de taartjes nog 10 tot 15 minuten verder, totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen. Verwijder dan de bakvormpjes en laat de deegbakjes op een rooster verder afkoelen.

Klop de slagroom tot stijve pieken en meng met de mascarpone en lemoncurd. Voeg net zoveel lemoncurd toe, totdat de room voor jou de juiste smaak heeft.

Vul de deegbakjes met lemoncurdroom (de lemoncurdroom die je overhoudt kun je bijvoorbeeld in laagjes met rodevruchtencoulis in kleine glaasjes als dessert serveren) en garneer met de frambozen en munt. Bestrooi vlak voor serveren met wat poedersuiker.

Lemoncurd gebakjes met frambozen

Enjoy!

Comments

  1. Maaike says:

    Bij de benodigdheden voor het deeg staat custardpoeder vermeld, maar ik kan het verder niet in het recept terugvinden. Moet het er wel of niet in?

Speak Your Mind

*