Advertisement

Loaded Potato Dipperz

Klik hier als je de video niet kunt zien — Met een man in huis die dol is op voetbal staat hier in huize Verweij regelmatig een voetbalavondje op de planning. Anders dan de meeste vrouwen kijk ik vaak mee. Dankzij Johan zijn onvermoeibare uitleg over de spelregels kan ik het spelletje tegenwoordig wel waarderen. Dat er negentig minutenlang tweeëntwintig strak afgetrainde mannen door het beeld heen hollen, heeft daar verder natuurlijk niets mee te maken. En als die spannende voetbalwedstrijd vergezeld wordt door een lekker hapje en drankje, hoor je mij helemaal niet klagen. Huiskamerentertainment ten top!

Een van onze favoriete voetbalhapjes zijn de loaded nachos: tortillachips bestrooid met gehakt, kaas en gegratineerd in de oven. Je zet ze op tafel en iedereen kan er lekker van ‘plukken’.

Toen ik onlangs de nieuwe Potato Dipperz van Lamb Weston ontdekte, wist ik direct waarvoor ik ze wilde gebruiken: loaded Potato Dipperz! Potato Dipperz zijn dungesneden aardappeltjes met schil die door hun speciale scoop-vorm ideaal zijn om te dippen.

Of je gebruikt ze dus voor deze loaded Potato Dipperz: Potato Dipperz uit de oven bestrooid met een Mexicaans gehaktmengsel, kaas en gegratineerd in de oven. Om de naam eer aan te doen (loaded betekent in dit geval afgeladen vol) bestrooi je ze na het gratineren nog extra met wat achtergehouden verse ingrediënten en serveer ze met een lekkere zure-roomdip.

Aanvallen!

Loaded potato dipperz-0896

Hapje of snack voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak Potato Dipperz van Lamb Weston
  • 1 rode ui
  • 200 g rundergehakt
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 2 tomaten
  • 1 klein blikje rode kidneybonen
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 jalapeño
  • Bosje platte peterselie
  • 125 g zure room

Loaded Potato Dipperz

Verder nodig
Vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de Potato Dipperz in de oven zoals omschreven staat op de verpakking.

Pel en snipper de rode ui. Verhit een koekenpan met wat olie en voeg de helft van de rode ui toe. Laat op laag vuur even zweten. Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe en bak het gehakt rul. Verwijder het sap en de zaadlijsten uit de tomaten en snijd in kleine blokjes. Voeg de helft van de tomatenblokjes samen met de kidneybonen toe aan het gehakt. Bak op laag vuur even verder.

Verdeel de helft van de Potato Dipperz over een ovenschaal en verdeel de helft van het gehaktmengsel en de helft van de kaas erover. Bedek met de overige Potato Dipperz en de rest van het gehaktmengsel en de geraspte kaas. Bak 10 minuten in de oven (200 graden), of totdat de kaas gesmolten is.

Snijd de avocado open en verwijder de pit. Schep het avocadovruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Besprenkel het vruchtvlees met wat limoensap. Hak de peterselie fijn. Verwijder de zaadlijst uit de jalapeño en hak fijn. Meng de peterselie en jalapeno in een kom met de overige tomatenblokjes en rode ui. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en wat limoensap.

Bestrooi de loaded Potato Dipperz uit de oven met het tomaten-uimengsel en de avocado. Serveer met een schaaltje zure room.

Loaded Potato Dipperz

Let the games begin!

Tip

Houd je niet zo van bonen? Vervang de kidneybonen dan eens door een blikje Mexicaanse melange met mais, doperwten en paprika. Ook erg lekker!

Dit is een gesponsord artikel. 

Comments

  1. Net gemaakt, smaakt goed alleen de aardappeldippers waren zacht geworden zodat eten met de hand bijna onmogelijk werd dus op een bord geschept en lekker gepeuzeld…
    Ik heb de Dipperz bij de Plus gekocht.

  2. Elisa says:

    Oeeh dit lijkt me echt heerlijk!
    Eens kijken of ik die dipperz ergens kan vinden!

Speak Your Mind

*