Luchtig abrikozengebak

Luchtig abrikozengebak

Dit abrikozengebak is simpelweg genotvol en super eenvoudig om te maken. In de zomer maak ik deze cake ook vaak met verse pruimen uit de boomgaard van mijn ouders. Yummie!

Het recept is van de Nieuw-Zeelandse keukenprinses Annabel Langbein. Ik zag haar deze cake eens maken in haar tv-programma ‘The Free Range Cook’ en heb direct alles opgeschreven. Annabel maakte deze taart overigens met kersen wat ik binnenkort ook nog zeker eens ga proberen.

Ingrediënten
300 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
300 gram fijne kristalsuiker
3 eieren, op kamertemperatuur
385 gram zelfrijzend bakmeel (of gewone bloem en iets minder dan een zakje bakpoeder)
rasp van een citroen
vanillestokje
250 ml karnemelk
fruit naar keuze vers of blik (abrikozen, kersen, pruimen, frambozen)

DSC_4340_800x536

Verder nodig
Bakblik, bakpapier, fijne rasp, elektrische handmixer en spatel.

Bereiding
Haal van tevoren de boter, karnemelk en eventueel de eieren (ik bewaar de eieren altijd in de kelder) uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de citroen en rasp de schil. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Het uitgeschraapte vanillestokje stop ik altijd in een pot met suiker. Zo krijg je heerlijke zelfgemaakte vanillesuiker! Indien je fruit uit een blik gebruikt moet je dit van tevoren laten uitlekken in een vergiet. Klop met een mixer de boter en suiker tot een romige zachte massa. Voeg één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen.

DSC_4350_800x536

Voeg steeds het volgende ei pas weer toe als de vorige is opgenomen. Roer dan met een spatel de citroenrasp, vanillemerg en karnemelk erdoor totdat de karnemelk is opgenomen.

DSC_4357_800x536

Zeef de bloem erboven en spatel door het beslag.

DSC_4358_800x536

Om een luchtige cake te krijgen moet je niet langer roeren dan nodig is! Verdeel het beslag over een ingevet bakblik bekleed met bakpapier en leg het fruit erop.

DSC_4368_800x536

Bak de plaattaart 30-45 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is en de cake gaar.

DSC_4377_800x536

Laat de cake afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.

DSC_4385_800x536

Luchtig abrikozengebak

Eet smakelijk!

Comments

  1. Milazzo Cosetta says:

    Graag zou ik nog u recepten willen ontvangen via email! Mijn eerste email was milazzo-cosetta2011@hotmail.com deze email kan ik helaas niet meer openen door dat mijn eerste computer stuk was! Mijn nieuwe email is cosettamilazzo@gmail.com alvast bedankt!

    En deze lekker cake ga ik vandaag nog maken, bedankt
    Cosetta

Speak Your Mind

*