Luchtige biscuitrol met citroenroom

Luchtige biscuitrol met citroenroomDeze luchtige biscuitrol met frisse citroenroom is niet al te moeilijk om te maken en smaakt in de middag heerlijk bij een kopje thee. Hij ziet er bovendien erg feestelijk uit!

Ingrediënten
4 eieren
snufje zout
175 gram + 3 el witte basterdsuiker
125 gram bloem
1 tl bakpoeder
5 blaadjes gelatine
250 ml volle yoghurt (magere yoghurt kan ook!)
rasp en sap van 1 citroen
250 ml slagroom
225 gram abrikozenjam

DSC_5052_800x536

Verder nodig
bakpapier of siliconen bakmat, elektrische handmixer, spatel

Bereiding
Beleg een bakblik met bakpapier. Splits de eieren. Klop de eiwitten met 1 el koud water en een snufje zout en voeg als het eiwit dikker begint te worden geleidelijk 75 gram suiker toe. Klop net zolang totdat de eiwitten stijve pieken vormen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eidooiers een voor een door het eiwit.

DSC_5056_800x536

Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en spatel ze erdoorheen.

DSC_5058_800x536

Strijk het beslag op het bakblik over een vel bakpapier of een siliconen bakmat.

DSC_5059_800x536

Bak het deeg ongeveer 10 minuten in de oven. Bestrooi een theedoek met 3 eetlepels suiker en stort de biscuitbodem erop.

DSC_5064_800x536

Trek voorzichtig het bakpapier eraf. Rol de bodem samen met de theedoek op en laat hem afkoelen.

DSC_5066_800x536

Week de gelatine in koud water. Roer de yoghurt, 100 gram suiker, het citroenrasp en het sap door elkaar.

DSC_5070_800x536

Knijp de gelatine uit en los hem met het aanhangende vocht op in een pannetje op laag vuur. Roer er eerst 3 eetlepels van het yoghurtmengsel door en dan de rest. Zet het mengsel 15 minuten in de koelkast tot het begint te geleren. Klop de slagroom stijf en spatel het door het yoghurtmengsel.

DSC_5078_800x536

Roer de jam glad. Rol de biscuitbodem weer uit en strijk de jam eroverheen, laat daarbij aan de rand 2 cm vrij.

DSC_5080_800x536

Strijk de yoghurtcrème eroverheen.

DSC_5081_800x536

Rol de biscuitbodem voorzichtig zo strak mogelijk weer op (doe dit eventueel met behulp van een stukje vershoudfolie) en zet hem 2 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi de rol voor het serveren met poedersuiker en snijd hem in plakken. 

DSC_5140_800x536
Bron: Light Special 10 Koken & Genieten

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*