Macaroni ovenschotel met ham en kaas

Macaroni ovenschotel met ham en kaas

Een aantal jaren geleden, toen ik net op mezelf woonde, at ik bijna iedere dag pasta omdat het zo makkelijk, snel klaar te maken en lekker is. Na een overkill aan pastagerechten begon mijn liefde iets te bekoelen, om vervolgens jaren later toch weer de kop op te steken.

Deze romige macaroni ovenschotel met ham en kaas is perfect om te maken, wanneer je niet lang in de keuken wilt staan maar toch heel lekker wilt eten.

Ingrediënten voor 4 personen
225 gram macaroni
227 gram ricotta
400 gram geraspte kaas
25 gram boter
500 ml melk
1 flinke tl grove mosterd
t tl cayennepeper
1/2 tl nootmuskaat
Zout en peper uit de molen
Pakje hamblokjes

DSC_1743_800x536

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ruime ovenschaal in met de helft van de boter. Snijd de rest van de boter in blokjes en bewaar zolang in de koelkast. Pureer in een blender de melk, ricotta, mosterd, cayenne, nootmuskaat en zout en peper.

DSC_1745_800x536

Verdeel de ongekookte pasta, hamblokjes, melkmengsel en geraspte kaas (houd ¼ van de geraspte kaas achter) in de ovenschaal en meng goed door elkaar. Zorg dat alle pasta net bedekt is met een laagje saus.

DSC_1746_800x536

DSC_1750_800x536

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Verwijder dan de folie, roer voorzichtig door en bestrooi met de achtergehouden geraspte kaas en de overige blokjes boter. Bak dan nog 25-30 minuten verder zonder af te dekken tot de bovenkant goudbruin is.

Macaroni ovenschotel met ham en kaas

DSC_1767_800x536

Serveer met een frisse salade en een lekker glas witte wijn.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*