Macaroni-ovenschotel met mozzarella en courgette

Macaroni-ovenschotel met mozzarella en courgette

Whoehoe, het is weer tijd voor een tongstrelend pastagerecht!

Deze macaroni-ovenschotel maakt mij altijd zielsblij. Ik maak hem het liefst al een dag van tevoren klaar, omdat de smaken dan rustig kunnen intrekken waardoor het gerecht nóg lekkerder wordt! Op de dag zelf schuif je hem alleen nog de oven in en heb je alle tijd om een lekkere salade te maken. Ideaal dus voor een drukke dag waarop je toch lekker en gezond wilt eten.

Ik zie het al, je staat in de startblokken hè? Komt ie …

Hoofdgerecht voor 4 personen – 30 minuten + 40 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 3 kleine wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 g rundergehakt
  • 1 pak gezeefde tomaten à 500 g
  • Takje basilicum
  • 1 tl suiker
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper
  • 300 g macaroni
  • 1 bol mozzarella, in blokjes gesneden
  • Stuk Parmezaan, of geraspte kaas

Verder nodig
Koeken- of hapjespan, grote ovenschaal of twee kleintjes

Bereiding
Verhit de koekenpan met wat olie en fruit de ui en knoflook, totdat ze zacht zijn. Zet het vuur wat hoger en voeg de groenten toe. Bak verder, totdat ook de groenten wat zachter zijn en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul. Voeg de gezeefde tomaten, suiker, basilicum en wat zout en peper toe en laat op laag vuur circa 10 minuten zachtjes pruttelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kook ondertussen de macaroni iets harder dan beetgaar. Giet de macaroni af en doe terug in de pan. Voeg de tomaten-gehaktsaus toe aan de macaroni en voeg de mozzarella toe.

Roer goed door en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte Parmezaan.

Als je de ovenschotel op een later tijdstip af wilt bakken, doe de macaroni dan in de ovenschaal en laat hem helemaal afkoelen. Dek hem dan goed af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Strooi vlak voordat je hem de oven inschuift de kaas erover. Bak de koude macaroni-schotel in een voorverwarmde oven op 200 graden circa 40 tot 45 minuten.

Bak circa 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat voor serveren iets afkoelen.

Macaroni-ovenschotel met mozzarella en courgette

Eet smakelijk!

Comments

  1. Vandaag gegeten. Heb wat champignons toegevoegd.
    Was heerlijk en nog lekker een stukje over voor morgen 🙂

  2. Ik heb de kaas vervangen door edelgistvlokken, smaakt lekker af!

  3. Wel heel gezond natuurlijk met al die groenten erin, maar wij vonden het een beetje flauwig van smaak ondanks de knoflook.

    • Hoi Mirte, het is wel belangrijk dat je van tevoren goed proeft of de saus op smaak is. Is hij te flauw, dan kun je meer zout en peper toevoegen.

      • Ik had al wel zout (niet teveel) en peper toegevoegd, maar er had waarschijnlijk wel meer in gekund. Misschien doe ik een volgende keer ook nog wat tabasco erbij.

  4. Jacqueline Thamm says:

    Lijkt me helemaal geweldig lekker dit recept. heel mooie foto’s erbij, zoals alle Recepten !! Smakelijke groet – Jacqueline

  5. Oehhhhh krijg er zin in. Ga ik morgen maken!

  6. Oh heerlijk, zulke ovenschotels zijn voor mij echt comfort food. Pasta met kaas, blijer kun je me niet maken!

  7. Ovenschotels are the best! Love it! 🙂

Speak Your Mind

*