Margarita cocktail – Viva la Mexico!

Margarita cocktail - Viva la Mexico!De Margarita cocktail komt van oorsprong uit Mexico en zou bedacht zijn, hoewel slechts speculatie, om op een nette manier de borrelshot ‘Tequila straight’ te drinken. Hierbij wordt er eerst wat zout van de hand gelikt, een shot Tequila gedronken en vervolgens een stuk limoen uitgezogen.

De Tequila shot kan ik me nog goed herinneren van mijn ‘uitgaanstijd’ maar tegenwoordig gaat mijn voorkeur toch zeker uit naar de Margarita cocktail. Het is tevens de favoriete cocktail van mijn man!

Ingrediënten
3,5 cl Tequila
2 cl Cointreau
1,5 cl vers limoensap
schoteltje met zeezout
crushed ijs
1 limoen

DSC_1028_800x536

Verder nodig
Cocktailshaker, cocktailglas

Bereiding
Schep wat ijs in een cocktailglas om het glas voor te koelen. Wrijf de rand van het cocktailglas in met limoensap en wentel de rand daarna door een schoteltje met grof zeezout.

DSC_1023_800x536DSC_1025_800x536

Haal het ijs uit het cocktailglas en doe het samen met de overige ingrediënten in de cocktailshaker. Schenk de cocktail door de ‘strainer’ (zeef) in het cocktailglas en garneer de rand van het glas met een schijfje limoen.

Margarita cocktail - Viva la Mexico!DSC_1032_800x536DSC_1036_800x536Proost!

Speak Your Mind

*