Melkchocolade ganache

Melkchocolade ganache

Deze fluweelzachte melkchocolade ganache brengt iedereen op zijn pad in blije verrukking en extase.  Met slechts twee ingrediënten en 5 minuten van je tijd, maak je deze kom boordevol hemels genot!

Ingrediënten

  • 700 melkchocolade, in stukjes gebroken
  • 400 ml slagroom

Optioneel toevoegen

  • 1 tl cayennepeper
  • Paar druppeltjes vanille-extract

DSC_0908_800x434

Bereiding
Verwarm de chocolade en room in grote, hittebestendige kom boven een pan met warm water (au bain marie) en roer tot een glad mengsel.

DSC_0910_800x590

DSC_0911_800x556

DSC_0916_800x536

Roer nu eventueel de cayennepeper en/of vanille-extract erdoor. Haal direct van het vuur zodra de chocolade gesmolten is en laat het mengsel afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven, of totdat de ganache de gewenste dikte heeft om verder te verwerken. Hieronder alvast een paar hemelse ideeën op een rij:

  • Chocoladetruffels

Laat de ganache afkoelen en opstijven in de koelkast. Als het mengsel de dikte heeft van een dikke crème, draai je er met behulp van twee theelepels kleine bolletjes van en wentel ze door de cacaopoeder. Laat de truffels opstijven in de koelkast. Of probeer eens deze heerlijke truffels met cognac.

Chocoladetruffels met cognac

  • Taartvulling en afwerking

Klop de afgekoelde en iets dikker geworden ganache (circa 2 tot 3 uur na het maken) met een elektrische handmixer tot stijve pieken en gebruik de ganache bijvoorbeeld voor deze decadente en hemelse chocoladetaart (recept volgt binnenkort).

Melkchocolade ganache

  • Eenvoudig zelfgemaakte bonbons

Giet de nog vloeibare ganache in kleine bonbonvormpjes en laat ze opstijven in de koelkast. Als de ganache voldoende hard is geworden, druk je ze uit de vorm en is het tijd voor een klein geluksmoment.

Zie hier tevens het recept voor ganache met pure chocolade.

Enjoy!

Speak Your Mind

*