Met macaroni gevulde tomaten

Met macaroni gevulde tomaten

Deze met macaroni gevulde tomaten zijn erg makkelijk om te maken en zien er bovendien leuk uit. Het is tevens een licht en gezond gerecht en kinderen zijn er dol op, onze dochter in ieder geval!

Hoofdgerecht – 4 personen – 25 minuten

Ingrediënten

  • 8 grote vleestomaten
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 250 gram macaroni
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 250 gram kaasblokjes
  • 125 g crème fraîche
  • Tomatenketchup
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereiding
Breng een pan met water aan de kook voor de macaroni. Snijd de bovenkant van de tomaten en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.

DSC_5342_800x536

Bewaar het vruchtvlees. Snijd de bovenkant van de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan het vruchtvlees. Kook de macaroni beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing, voeg de laatste minuut van de kooktijd de doperwten toe. Giet de pasta en doperwten af, laat uitlekken in een vergiet en doe weer terug in de pan. Roer los met een scheutje olie.

Verwarm de ovengrill.

Verhit een koekenpan met wat olijfolie en fruit de ui zacht. Voeg dan het tomatenvruchtvlees toe en bak even mee. Voeg het ui-tomaatmengsel samen met de crème fraîche, een paar eetlepels ketchup, uitgelekte tonijn en kaasblokjes bij de pasta en meng alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de macaroni in de uitgeholde tomaten en grill enkele minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

DSC_5349_800x536

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*