Mexicaanse ovenschotel met tortillachips

DSC_6940_800x503

Deze Mexicaanse ovenschotel met tortillachips is heerlijk voor zowel jong als oud! Kinderen vinden dit recept geweldig omdat er chips in zit en nemen daardoor de groenten in de saus voor lief. Snijd de groenten het liefst zo klein mogelijk. Kinderen zullen het dan makkelijker opeten. Dit is een vegetarisch gerecht, maar je kunt natuurlijk gehakt of ander vlees naar keuze toevoegen voor een niet vegetarische variant. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • Olijfolie om te bakken
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 aubergine, om en om geschild* met dunschiller en in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in stukken gesneden
  • 4 grote tomaten, zaad en sap verwijderd en in stukken gesneden
  • 1 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • Pot milde salsasaus
  • Zak tortillachips naturel
  • Bekertje crème fraîche
  • Geraspte kaas

*De schil van een aubergine is vrij bitter. Schil hem daarom om en om (dus niet helemaal) met een dunschiller om de bitterheid wat weg te nemen.

DSC_6895_800x568

Verder nodig
2 ondiepe ovenschaaltjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een hapjespan met een scheut olijfolie en bak de ui glazig.

DSC_6907_743x600

Voeg dan de courgette, aubergine, paprika en knoflook toe en bak verder totdat ze zacht zijn. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als het mengsel te droog wordt want aubergine is net een spons, het zuigt alles op.

DSC_6912_800x572

DSC_6915_800x536

Breng goed op smaak met zout en peper.

DSC_6918_765x600

DSC_6921_800x536

Bak de laatste minuut de tomaten even mee. Voeg de salsasaus toe en warm even mee.

DSC_6926_800x536

Verdeel de tortillachips over de ovenschaaltjes en lepel de salsasaus tussen en over de chips.

Mexicaanse ovenschotel met tortillachips

Bestrooi met de geraspte kaas en bak ongeveer 8-10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Serveer met de crème fraîche en eventueel wat guacamole dip.

Mexicaanse ovenschotel met tortillachips

DSC_6959_611x600

Eet smakelijk!

Tip

Eten er geen kinderen mee? Vervang dan eventueel de milde salsasaus door pittig of heet.

Comments

  1. angelique says:

    Hoi Annemiek,

    ziet er lekker uit en heb het ook gemaakt. Staat nu in de oven. Alleen mis ik in je recept wanneer de paprika moet worden toegevoegd. Ik neem aan gelijk met de aubergine.

  2. Lya van Gelder-Verbrugh says:

    Annemiek

    Wat een geweldig leuk recept.
    Ik wist niet dat de schil van de aubergine
    bitter was.Ik zet hem altijd wel in het zout.

    Eeerlijk is eerlijk en ook heerlijk je had een
    fantastiche hulp in de keuken

    Zo leuk om te zien dat kinderen daar ook mee
    bezig zijn.

    Dat belooft wat voor de toekomst.

    Ga het zeker proberen en niet alleen voor
    de kleinkinderen, Ik denk dat de volwassen
    personen dit ook lekker vinden.

    Groetjes Lya

    • Hoi Lya,

      Het zouten onttrekt vocht uit de aubergine en dus ook de bittere stoffen die daarin zitten. De schil is echter het meest bitter en dus schil ik deze altijd om en om. Zouten doe ik niet. Sommige mensen doen beide.

      Naast onze dochter vonden papa en mama dit gerecht inderdaad ook erg lekker. 😉

Speak Your Mind

*