Mexicaanse panpizza

Mexicaanse panpizza

Deze Mexicaanse panpizza maakte Johan onlangs voor Ella-Marie en zichzelf, toen ik elders een eetafspraak had. Je begrijpt dat ik de grootste moeite had om toen nog te vertrekken. 

Hoofdgerecht voor 2 personen — 20 minuten 

Ingrediënten

  • 200 g rundergehakt
  • 1 tl Mexicaanse kruidenmix, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 1 blikje bonenmix
  • 2 tortillawraps
  • 1 eetrijpe avocado, vruchtvlees geprakt
  • 2 plakjes Cheddar smeltkaas
  • 8 cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 lente-uitje, in ringen gesneden
  • 2 el crème fraîche
  • 1/2 limoen, rasp en sap

Verder nodig
2 koekenpannen

Bereiding
Bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden rul in een koekenpan met een scheutje olie. Voeg de bonenmix toe en warm even door. Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper. Schep op een bord en zet opzij. Veeg de koekenpan schoon en pak een tweede koekenpan.

Verwarm beide koekenpannen en leg in iedere koekenpan een wrap. Verwarm totdat de onderkant van de wrap iets begint te kleuren en draai de wraps om. Bestrijk de bovenkant met avocadopuree en verdeel het gehaktmengsel erover. Scheur de Cheddar in stukken en leg over het gehakt. Leg eventueel deksels op de koekenpannen en verwarm op laag, tot middelhoog vuur totdat de kaas gesmolten is.

Verdeel de tomaten en lente-ui over de panpizza’s. Roer de crème fraîche, limoenrasp en een beetje limoensap door elkaar en serveer bij de panpizza’s.

Mexicaanse panpizza

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*