Mexicaanse taco’s

Mexicaanse taco's

Sinds kort verkoopt onze Albert Heijn jalapeños en dat is goed nieuws, want wij zijn er dol op! Voor wie ze misschien nog niet kent: jalapeños zijn middelgrote, meestal vrij milde pepers die oorspronkelijk uit Mexico komen. Ze worden dan ook vaak gebruikt in Mexicaanse gerechten. De pepers hebben een vlezige en frisse smaak die lijkt op een groene paprika, maar dan met een lekkere dosis pit. Ik gebruikte de jalapeño dit keer als topping voor mijn Mexicaanse taco’s; een verslavend lekker gerecht!

Hoofdgerecht – 4 personen – 10 minuten + 60 minuten stoven

Ingrediënten

  • 12 taco’s
  • Zonnebloem- of arachideolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 paprika’s (rood, groen en geel), zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • Half blik zwarte bonen, uitgelekt
  • Klein blikje maiskorrels, uitgelekt
  • 1 flinke tl komijnpoeder
  • 1 flinke tl chilipoeder
  • 1 runderbouillonblokje

Voor de topping

  • 3 jalapeño pepers, in ringen gesneden
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • paar lente-uitjes, in ringen gesneden
  • Flinke handvol geraspte pittige kaas
  • 2 avocado’s, ontpit en in plakjes gesneden
  • Fijngesneden ijsbergsla

DSC_7006_792x600

Bereiding
Verhit wat olie in een grote hapjes- of koekenpan en fruit op laag vuur de ui en knoflook zacht. Zet het vuur wat hoger en bak de paprika’s zacht.

DSC_7009_800x536

Voeg dan de kruiden en het bouillonblokje toe en bak kort even mee. Doe het gehakt erbij en roer goed los. Voeg de bonen, maiskorrels en een klein scheutje water toe en zet het vuur zacht.

DSC_7016_800x536

Laat het gehakt ongeveer 60 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, totdat het vlees mals en zacht is en het vocht is opgenomen.

DSC_7020_800x536

Verwarm de taco’s volgens de beschrijving op het pak. Vul de taco’s met wat ijsbergsla en het gehakt. Bestrooi tot slot met de topping ingrediënten en serveer.

DSC_7030_800x594

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*