Mieks Special: Mexicaanse taco’s

Mieks Special: Mexicaanse taco's

Ik hou van Mexicaans eten! Burrito’s, guacamole, chili con carne, quesadilla’s, een nacho-schotel of deze gevulde taco’s: daar kun je me elke nacht voor wakker schudden. Toen ik net op mezelf woonde, maakte ik voor het eerst kennis met de Mexicaanse keuken via kant-en-klare kruidenmixen. Niets mis mee, maar inmiddels mix ik de lekkerste kruiden veel liever zelf.

Met enkele basisingrediënten, zoals komijnpoeder, chilipoeder, cacaopoeder, paprikapoeder en korianderpoeder, beleef je namelijk oneindig lang Mexicaans kookplezier. Ook is het handig om een zak met verschillende soorten verse pepers (van mild tot heet) in de diepvries te bewaren – dan zit je nooit zonder vurige pit!
Uiteraard is dit recept weer volmondig getest door een kritische jury: mijn man en dochter. Testresultaat? Geslaagd met vlag en wimpel!

Het leuke van dit gerecht is dat iedereen zijn eigen taco kan vullen; je zet alle ingrediënten in bakjes op tafel en het tacofeest kan losbarsten! Je eet ze zo uit de hand! (Tip: een servetje eronder is misschien geen slecht idee …)

Hoofdgerecht voor 4 personen — 30 minuten

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 1 pak taco schelpen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cacaopoeder
  • 400 g rundergehakt
  • 1 klein blikje kidneybonen, uitgelekt
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • Zout en peper uit de molen
  • Olie om te bakken

Om erbij te serveren in bakjes

  • 1 eetrijpe avocado, in blokjes of plakjes gesneden (besprenkel met wat limoensap om verkleuren tegen te gaan)
  • 3 rijpe tomaten (het sap eruit geknepen), in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, heel fijngesnipperd
  • 1 jalapeno peper, in ringen gesneden
  • IJsbergsla, in dunne repen gesneden
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • Zure room
  • 50 g geraspte kaas
  • Tacosaus

Verder nodig
Koekenpan, ovenschaal

Bereiding
Verhit een ruime koekenpan met wat olie en fruit de ui, paprika en knoflook, totdat ze zacht maar niet bruin zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kruiden toe en bak even mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng nogmaals goed op smaak met peper en zout. Voeg de bonen en mais toe en warm alles goed door.

En dan kan het Mexicaanse smulfeest losbarsten! Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco vullen.

Eet smakelijk!

De eindresultaatfoto’s in dit bericht zijn gemaakt door fotograaf Paul van Rossum.

Comments

  1. Het was heerlijk,had ook de salsa taco saus gemaakt. Bedankt

Speak Your Mind

*