Italiaanse groentesoep: minestrone

Italiaanse groentesoep: minestrone

De Italiaanse groentesoep minestrone is een perfecte kliekjesverwerker. Restjes groenten, vlees, aardappel of pasta: alles kan en mag erin. Zijn de kliekjes al voorgegaard, voeg ze dan pas op het laatste moment toe aan de soep om ze enkel even opnieuw te verwarmen. 

Soep voor 4 tot 6 personen — 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 g wortel, in plakjes
  • 100 g bleekselderij, in plakjes (buitenste draden verwijderd)
  • 100 g courgette, in halve plakjes
  • 100 g peulen, schuin doorgesneden
  • 100 g aardappelblokjes
  • 1 vleestomaat, in blokjes gesneden
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 3 groentebouillontabletten
  • 1 handje pasta naar keuze
  • 1 el fijngehakte tuinkruiden naar keuze
  • Olijfolie om in te bakken
  • Eventueel om te garneren paar blaadjes basilicum en geraspte Parmezaan

Bereiding
Fruit de ui en knoflook in een ruime pan in wat olie, totdat ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg bleekselderij, wortel, tomatenblokjes, kruiden en aardappel toe en fruit even mee.

Verkruimel de bouillontabletten eroverheen en voeg de gezeefde tomaten en 1,5 liter heet water toe. Breng aan de kook en voeg de courgette en pasta toe. Zet het vuur zachter en laat de soep circa 15 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de groenten en pasta beetgaar zijn. Voeg de laatste 8 minuten van de kooktijd de peulen toe.

Garneer de soep eventueel met wat verse basilicum en Parmezaan.

Italiaanse groentesoep: minestrone

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*