Moules marinière – Mosselen op zijn Frans

Moules marinière - Mosselen op zijn Frans

Oe la la, vandaag heb ik weer een verrukkelijk Frans recept voor jullie: moules marinière! Het mosselseizoen is eindelijk weer begonnen en dat eerste mosselpannetje smaakt altijd als geen ander. In dit eenvoudige Franse recept komt de subtiel zachte mosselsmaak perfect tot zijn recht.

Hoofdgerecht – 1 tot 2 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen
  • 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 bouquet garni (takje tijm, 2 laurierblaadjes en een paar takjes peterselie met een stukje keukentouw tot een bosje gebonden)
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 el crème fraîche
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Moules marinière - Mosselen op zijn Frans

Verder nodig
Hoge kookpan, of mosselpan

Bereiding
Was de mosselen grondig onder stromend koud water. Gooi de mosselen weg die kapot zijn, of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de kookpan met wat olie en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de bouquet garni toe en fruit ook kort even mee.

DSC_2351_800x536

Blus af met de witte wijn en laat even inkoken.

Moules marinière - Mosselen op zijn Frans

Voeg dan de mosselen toe en kook op hoog vuur, met de deksel op de pan, 5 tot 8 minuten, of totdat alle schelpen openstaan. Kook beslist niet langer dan nodig, anders worden de mosselen taai!

DSC_2354_800x536

Voeg halverwege de kooktijd de crème fraîche toe en schud de mosselen een keer om. Bestrooi de mosselen met de fijngehakte peterselie en serveer direct.

DSC_2381_800x593

Wij serveerden de moules marinière tezamen met een bakblik gegratineerde mosselen en natuurlijk met wat vers knapperig brood, kruidenboter en een lekker mosselsausje.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*