Muffins met blauwe druiven

Muffins met blauwe druiven

Soms wil ik gewoon iets bakken zonder direct een aanslag te hoeven plegen op mijn boter en suikervoorraad en waar ik lekker ‘guilt free’ van kan genieten. Deze muffins met blauwe druiven en een vleugje kaneel bieden dan gelukkig uitkomst. Ze zijn een stuk minder zoet dan het alom bekende cupcakeje en gemaakt met olie in plaats van boter. Heerlijk bij een kopje thee, lekker als tussendoortje, of verras je kinderen ermee in hun broodtrommeltje!

Gebak/brood – circa 12 muffins – 5 minuten + 20 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 115 g witte basterdsuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 250 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 2 el zonnebloemolie
  • 250 g pitloze blauwe druiven

DSC_3918_800x511

Verder nodig
Muffinbakblik, 12 papieren muffinvormpjes, garde, spatel, eventueel een ijsschep

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer alle droge ingrediënten in een kom door elkaar en voeg dan, al roerend met een garde, de karnemelk toe.

DSC_3921_800x536

Roer tot een glad beslag en klop dan het ei en de olie erdoor.

DSC_3923_707x600

Spatel tot slot voorzichtig de druiven door het beslag.

DSC_3925_800x536

Vul het bakblik met de papieren vormpjes en schep de vormpjes ongeveer 2/3 vol met het beslag (dit gaat het makkelijkste met een ijsschep).

DSC_3930_800x536 DSC_3932_800x536

Bak de muffins 20 minuten in de oven.

DSC_3938_800x536

Laat ze afkoelen op een rooster.

Muffins met blauwe druiven

Muffins met blauwe druiven

Tip!

Ben je niet zo’n fan van blauwe druiven? Vervang ze dan gerust door bijvoorbeeld blauwe bessen, bramen, appel, peer of wat je zelf maar lekker vindt.

Comments

  1. Heb je echt basterdsuiker nodig, of kun je ook ‘gewone’ suiker gebruiken?

Speak Your Mind

*