NIEUW – Mieks Special: stokbroodje hete kip

Weekend Special: stokbroodje hete kip

Vandaag geen Spijs & Wijngerecht … maar een … Mieks Special!

Naast heerlijke Spijs & Wijn-gerechten geniet ik zaterdags namelijk ook graag van 101 andere speciale mond- en maagverwenners. De zondag houd ik graag vrij voor zoete lekkernijen, makkelijke hapjes en andere luie-zondag-versnaperingen. Dus wissel ik vanaf nu elke zaterdag een Spijs & Wijn-gerecht af met een voor mij ultieme weekend special, oftewel: Mieks Special.

Dit stokbroodje met hete kip is er zo een. Dit is voor mij het … hou je vast … zalige-zaterdagavond-ongegeneerd-languit-op-de-bank-voor-de-tv-hangen-met-het-bord-op-de-schoot-gruwelijk-lekker-ontspannen-genieten-gerecht.

Haal diep adem, neem dit recept en de ingrediënten grondig in je op, trap je hoge hakken of leren herenschoenen in de hoek, trek je sokken omhoog en je sportschoenen aan, en ren zonder om te kijken als een zot naar de winkel – want ik wil dat ook jíj vanavond zeer speciaal en zondig geniet!

Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen – 30 minuten

Ingrediënten

Voor de kip

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • Cajunkruiden met zout
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 250 g champignons, in plakjes

Voor de cheddarsaus

  • 5 plakjes cheddar kaas
  • 125 ml crème fraîche
  • Paar eetlepels melk
  • 1 jalapeño-peper, in ringen gesneden

Verder

  • 2 kleine afbak-stokbroden
  • Paar grote slabladeren
  • 1/2 komkommer, in plakjes
  • Klein bakje taugé
  • 1 portie zelfgemaakte knoflooksaus
  • Olie om in te bakken

Verder nodig
Koekenpan, klein kookpannetje, aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de stokbroodjes af.

Verhit de koekenpan met wat olie en laat goed heet worden. Bak eerst kort de kip even aan en voeg dan de ui, paprika en champignons toe. Breng goed op smaak met cajunkruiden en bak goudbruin. Schep op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.

Verwarm de crème fraîche en melk (de melk is nodig om de saus wat dunner te maken, voeg eerst 1 of 2 eetlepels toe, je kunt later altijd meer toevoegen) samen met jalapeñopeper in een kookpannetje (niet laten koken!) en voeg dan de cheddar toe. Laat op laag vuur smelten. Blijf erbij en roer om aanbranden te voorkomen.

Snijd de stokbroodjes over de lengte doormidden (net niet helemaal open) en beleg met blaadjes sla en komkommer.

Verdeel de kip erover en bestrooi met taugé. Drizzle tot slot de knoflooksaus en cheddarsaus eroverheen en serveer.

Weekend Special: stokbroodje hete kip

Enjoy!

Mieks Special, Themarecepten, Campingrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(20 stemmen)
18 reacties

Deel je liefde

  1. tineke de Haan

    lijkt mij heerlijk. ga het zeker een keer maken.

  2. Anja Korsten

    Wat was dit weer heerlijk! Vandaag gemaakt voor 4 personen en we hebben het met drieën helemaal opgegeten, zoooo lekker! Dank je wel weer voor dit recept Annemiek.

    1. Superleuk om te horen Anja! 🙂

  3. Chantal Janssens

    Jammer dat we de lekkere kaassaus niet meer mogen vd diëtiste….

    1. Voor een slanke variant maak je knoflooksaus van yoghurt en vervang je de kaassaus door smeerkaas light! 🙂

  4. Jos De Mos

    Dit was verrassend lekker. We hebben hier echt van gesmuld, en dit komt nog vaker op tafel. De kip heb ik vervangen door wat quorn-blokjes.
    Hartelijk dank voor dit recept, ik was er zelf nooit opgekomen.

    1. Leuk om te horen Jos! 🙂

  5. Hanneke

    Wat is dit schandalig lekker!!!! Het staat al maanden op mn lijstje om eens te gaan maken. Manlief en ik hebben onze vingers er bijna bij opgegeten….wederom een toprecept Annemiek!

    1. Haha, superleuk om te horen Hanneke! 🙂 Bedankt voor je leuke reactie!

  6. tiny

    Wat ziet dat er heerlijk uit, maar dat heb ik dus vaker; ik eet geen kip. Kan ik i.p.v. kip ook ander vlees gebruiken. B.v.b. varkenshaas? Alvast bedankt!

    1. Ja hoor Tiny, dat kan zeker!

  7. Lia

    Ook dit is een heerlijk recept. Bedankt

  8. jos kaart

    ik heb dit recept op een zaterdag voor 2 personen gemaakt,heerlijk!
    tijdens het verorberen kwamen er steeds familie en kennissen aanlopen en proeven natuurlijk, moest ik het nog een paar maal klaarmaken ,dat weekend heb het in totaal 6 keer gemaakt en iedereen moest het recept hebben zo lekker.

    1. Haha, een gezellig zoete inval Jos! Toeval, of voorkennis? Superleuk om te horen dat het iedereen gesmaakt heeft. De volgende Mieks Special komt aanstaande zaterdag online en is ook weer een regelrechte knaller! 🙂

  9. José

    Nou van dit recept mag je wel naast je rosé pantoffels lopen.
    Zondag gemaakt en is ook bij mij een topper en zal nog vaak op tafel komen ook voor mijn gasten. Dankjewel jou recepten worden in mijn keuken met liefde gemaakt.

    1. Haha, rosé pantoffels … ? Die houden we erin! Bedankt en graag gedaan. 🙂

  10. Lya van Gelder

    Dit lijkt me heerlijk.Neem aan dat
    die maandag in het weekoverzicht
    staat.Hopelijk krijg ik hem dan weer
    binnen.

    Die van afgelopen maandag heb ik
    gemist omdat wij vorige week op een
    zonnige zondagmiddag bezoek hebben
    gehad,die niet bepaald door de voordeur
    binnen zijn gekomen.

    Hoop dat ik nu weer aangemeld sta.

    Groetjes Lya

  11. wauw dit ziet er zoo lekker uit! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde