Ovengnocchi bolognese stijl van Alexandra

Ovengnocchi bolognese stijl van Alexandra

Dit heerlijke recept kreeg ik ingezonden door Alexandra Adams-Venema, gnocchi uit de oven met lente-ui, champignons en een heerlijke rode pesto roomsaus of zoals Alexandra het noemt, ovengnocchi bolognese stijl. Het woord is aan Alexandra:

Hoi hoi,

Hier het recept voor Oven Gnocchi Bolognese stijl, zoals vorige week beloofd.

Ingrediënten voor 4 personen
1 bosje lente-uitjes
250 g champignons
3 knoflooktenen
50 g parmezaan (stukken)
3 eetlepels olijfolie
600 g verse gnocchi (gekoeld of zelfgemaakt)
500 g gemengd gehakt
Zout en peper
1 pot (200 g) rode pestosaus of zelfgemaakte rode pesto
100 g (slag)room

Bereiding
Lenteuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Champignons schoonmaken en in stukjes snijden. Parmezaan raspen.

Verwarm de oven voor (elektrische oven: 225 ° C / hetelucht 200 ° C / gas: zie fabrikant).

Verhit 2 el olie in een grote koekenpan. De gnocchi goudbruin bakken in 3-4 minuten, neem het daarna uit de pan.

Verhit 1 eetlepel olie in de pan. Gehakt rullen, lenteuitjes en champignons meebakken. Knoflook persen en toevoegen. Breng op smaak met zout en peper. Roer de pesto en room er door en breng aan de kook. Gnocchi terug erin roeren en breng verder op smaak met zout en peper.

Alles in een ovenschaal overgieten en bestrooien met de Parmezaanse kaas. Gratineer in de oven gedurende 6-8 minuten.

Superlekker! Heel simpel en snel klaar. Je kunt er een salade bijmaken. (Mijn favoriet is appel, komkommer, avocado in blokjes, beetje citroensap en peper en poedersuiker en dan wat mangosaus. Alles goed roeren en direct opdienen)

Ik hoop dat het je wat lijkt, het smaakt echt lekkerder dan het er op de foto uitziet haha.

Speak Your Mind

*