Ovenschotel met wortel en kabeljauw van Lya

Ovenschotel met wortel en kabeljauw van Lya

Dit keer kreeg ik een lekkere en gezonde ovenschotel met wortel en kabeljauw door Lya ingezonden. Door de toevoeging van sinaasappel en olijven een bijzonder verrassend recept! Het woord is aan Lya:

Hallo Annemiek,

Dit gaat ook over honing-sinaasappel worteltjes maar dan in een ovenschotel met vis. Het recept komt uit boodschappen 08-2011 en is voor vier personen.

Ingrediënten
2 sinaasappels
600 gr kabeljauwfilet
zout en versgemalen peper
50 gr boter of vloeibaar bakprodukt
500 gr winterwortel of bospeen, in plakjes gesneden of in linten geschaafd
1 el honing
2 el gehakte peterselie
100 gr groene of zwarte olijven, zonder pit in plakjes
2 el olijfolie

ingredienten kabeljauw-wortelschotel 002_800x578

Bereiding
Sinaasappels schoonboenen en 1 el van de schil raspen. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit of verdeel de vruchten in dunne plakken en vang het sap op. Druppel sinaasappelsap over de visfilet, verdeel de rasp erover en bestrooi met peper en zout.

sinaasappel voor de kabeljauwschotel 001_800x600

Verhit de boter, voeg wortel en honing toe en stoof zachtjes ca. 5 minuten.

worteltjes - kabeljauwschotel 001_800x600

Schep de wortel met de helft van de peterselie in een ovenschaal. Leg de kabeljauw erop en verdeel daarover de sinaasappel en olijven.

Sprenkel er olijfolie over en gaar het gerecht ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Strooi er de rest van de peterselie over.

Lekker met gebakken krieltjes met knoflook en provencaalse kruiden.

Ovenschotel met wortel en kabeljauw van Lya

Hoop dat ik het zo duidelijk heb kunnen maken. Het is trouwens heel erg lekker.

Groetjes Lya

Heb jij ook een lekker of bijzonder recept dat je graag met ons wilt delen? Stuur dan een mail met het recept én leuke foto van het eindresultaat naar info@keukenliefde.nl en je ziet jouw recept binnenkort hier terug op keukenliefde!

Speak Your Mind

*