Oventosti met gehakt en paprika

Oventosti met gehakt en paprika

Gesponsord — Johan en Ella-Marie wijzen mij er wel eens op dat ik nooit twee keer precies hetzelfde gerecht klaarmaak. Tja, dat klopt. Mijn knusse keukentje zie ik als proeftuin waarin ik graag experimenteer met culinaire tovenarij. Ik kan het niet helpen, ik wil niets liever dan de perfecte smaken ontdekken. Zelfs als iets al heel erg lekker is, mijmer ik over hoe het nóg lekkerder kan.

Inmiddels heb ik geleerd dat perfectie veelal schuilt in eenvoud. Daarom gebruik ik het liefst pure en verse ingrediënten met honderd procent smaak. Echte roomboter bijvoorbeeld mag in mijn koelkast niet ontbreken: voor een smeuïge cake, voor fluweelzachte bechamelsaus, voor romige risotto, of voor op een boterham bestrooid met pure hagelslag. Roomboter verrijkt elk gerecht.

Smeerbare Lurpak

Brood besmeren met roomboter is overigens een hele uitdaging, want roomboter is hard. Onlangs maakte ik echter kennis met smeerbare Lurpak. Over perfectie gesproken …

Lurpak bestaat uit slechts vier ingrediënten — room, zuursel, water, een snufje zout — en is 100% natuurlijk. Om Lurpak-boter op een natuurlijke wijze zachter te maken, is er enkel een beetje raapzaadolie toegevoegd. Dit in tegenstelling tot margarine dat juist uit vloeibare oliën is samengesteld en via een industrieel proces wordt verstevigd. Door de toevoeging van raadzaadolie is smeerbare Lurpak tevens geschikt om mee te koken.

Om deze roomboter eens goed te testen, bereidde ik een van mijn favoriete gerechten: de tosti. Dit keer koos ik een knapperige oventosti, rijkelijk belegd met gehakt, paprika, champignons en zacht smeltende cheddar. Mmmm … probeer je tong dan maar eens droog te houden!

Lunch/hoofdgerecht voor 2 tot 4 personen — 15 minuten + 8 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 200 g rundergehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode, gele en groene paprika
  • 250 g champignons
  • 4 plakjes cheddar
  • 4 sneetjes landbrood
  • Lurpak*, de smeerbare variant

*Lurpak is verkrijgbaar bij de beter gesorteerde supermarkt. Ik kocht hem bij de AH.

Verder nodig
Vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de ui. Snijd de ene helft van de ui in smalle ringen, snipper de andere helft fijn. Pers de knoflook uit. Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de koekenpan met 1 theelepel Lurpak en fruit de gesnipperde ui, de helft van de knoflook, paprikapoeder en tijm, totdat de ui zacht is. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout. Schep het gehakt uit de pan en laat uitlekken in een zeef.

Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en voeg opnieuw wat Lurpak toe. Bak op hoog vuur de uiringen, overige knoflook, paprika en champignons, totdat ze beginnen te kleuren. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer het brood met Lurpak en snijd diagonaal doormidden. Beleg de ene helft van het brood met gehakt, groenten en een plakje cheddar.

Bak circa 8 tot 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten en het brood goudbruin is.

Oventosti met gehakt en paprika

Eet smakelijk!

Eindoordeel smeerbare Lurpak

Ja, smeerbare Lurpak maakt me blij! Want is er iets plezieriger dan brood besmeren met gekoelde roomboter die elk sneetje nu eens niet kapot scheurt? En dan de smaak: die is fris en romig tegelijk, en doordat de boter licht gezouten is, geeft hij aan gehakt en groenten tijdens het bakken een extra rijke smaak. Het met Lurpak besmeerde brood bakte bovendien prachtig goudbruin en krokant in de oven. Je begrijpt het al, deze tosti pronkt nu in de top van mijn oneindig lange favorietenlijst!

Dit is een gesponsord artikel. 

Comments

  1. Even een vraag, is landbrood glutenvrij ?
    Is dat overal te koop ?

    Amitiés Dorris

    • Hoi Dorris, gewoon landbrood is niet glutenvrij, maar er zijn wel glutenvrije varianten verkrijgbaar. Deze zijn tegenwoordig goed verkrijgbaar bij de meeste supermarkten of bakkers.

Speak Your Mind

*