Overvolle groentelasagne

Overvolle groentelasagne

Met deze overvolle groentelasagne krijg je zelfs de allergrootste groentehaters (ja, die bestaan echt!) aan het eten! Met een lekkere salade erbij geserveerd, kun je makkelijk met zes personen van deze ovenschotel eten.

Hoofdgerecht – 6 personen – 60 minuten + 30 minuten oventijd

Ingredienten
540 g rundergehakt
1 aubergine, half om half geschild met dunschiller* en in blokjes gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
1 bak champignons, in vieren gesneden
5 tasty-tom tomaten
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 pak gezeefde tomaten
Paar takjes tijm, alleen de blaadjes
1 el suiker
Olijfolie
1 tl chilivlokken
1 pak gedroogde lasagnebladen
1 bolletje mozzarella, in plakjes gesneden
1 groot zakje geraspte pittige kaas (45+)
Zeezout en peper uit de molen

*Door de aubergine half om half te schillen raakt hij een gedeelte van zijn bittere smaak kwijt.

DSC_3624_800x595

Bereiding
Breng een pannetje met water aan de kook, voeg de tomaten toe en haal ze er na 4 seconden weer uit. Snijd ze in vieren en verwijder het vel en het sap/zaadlijsten; deze mag je weggooien.

DSC_3637_800x536

Verhit een grote braadpan met wat olie en fruit de ui en knoflook aan totdat ze zacht zijn. Voeg de aubergine toe en bak enkele minuten zachtjes verder.

DSC_3626_800x536

Aubergine neemt veel vocht op, dus voeg indien nodig wat extra olijfolie toe om te voorkomen dat de aubergine droog wordt of aanbakt. Breng goed op smaak met zout en peper. Voeg dan de paprika en courgette toe en bak weer enkele minuten verder. Breng weer op smaak met zout en peper.

DSC_3631_800x536

Voeg tot slot de champignons en verse tomaten toe en bak weer enkele minuten verder. Weer goed op smaak brengen met zout en peper. Doe het gehakt erbij en roer het gehakt met een vork los. Voeg dan de gezeefde tomaten (en het restant uit het pak los geschud met een scheut water), suiker, tijm, chilivlokken en zout en peper toe en laat met de deksel schuin op de pan nog een half uur zachtjes pruttelen.

DSC_3642_800x577

De saus is goed als de groenten en het gehakt zacht zijn.

DSC_3644_800x536

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bouw in een licht ingevette ovenschaal laagjes op van gehaktsaus, geraspte kaas (bewaar ongeveer de helft van de kaas voor de bovenkant) en lasagnebladen.

DSC_3654_800x536

Eindig met de gehaktsaus, plakjes mozzarella en geraspte kaas.

DSC_3659_800x536

Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en de lasagnebladen zacht zijn.

Overvolle groentelasagne DSC_3666_800x547

Eet smakelijk!

Comments

  1. Suzan says:

    Het was heeeerlijk. Had de schaal voor twee personen gemaakt, m’n man heeft wel
    drie keer opgeschept zo lekker dat hij het vond.

    Zeker een aanrader!

Speak Your Mind

*