Panini met mozzarella en Parmaham

Panini met mozzarella en Parmaham

Ik ben dol op panini! Deze gegrilde sandwich is vaak gevuld met luxe ingrediënten en dat maakt hem tot een ideaal weekendgerecht! Ik serveer hem graag als lunch en zo nu en dan zelfs als licht hoofdgerecht, als er overdag al genoeg andere lekkernijen gesnoept zijn. Een afbakstokbroodje heb ik altijd in huis en voor de rest maak ik de panini met wat er op dat moment in de koelkast ligt. In het weekend zijn dat vaak wat luxere vis- of vleeswaren, die deze gegrilde sandwich extra feestelijk maken. Vandaag dus een panini met mozzarella en Parmaham, Yumm!

Lunch of licht hoofdgerecht voor 2 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 afbakstokbroodje
  • 2 el groene pesto
  • 5 plakken Parmaham
  • 1 bolletje mozzarella, in plakken gesneden
  • 1 /2 geroosterde paprika (uit een pot), in repen gesneden
  • Handje rucola
  • 1 el pijnboompitten

Verder nodig
Contactgrill

Bereiding
Verwarm de contactgrill. Snijd het ongebakken stokbroodje over de lengte doormidden en besmeer beide helften met 1 eetlepel pesto. Beleg een helft van het stokbrood met plakjes mozzarella, rucola, paprika, Parmaham en bestrooi met de pijnboompitten. Bedek met de andere helft van het stokbrood.

Leg de panini op de contactgrill en klap de contactgrill dicht, zodat het stokbrood lichtjes wordt aangedrukt. Bak het stokbrood circa 5 tot 10 minuten, of totdat hij goudbruin is en de kaas is gesmolten.

Snijd het stokbrood doormidden en serveer.

Panini met mozzarella en Parmaham

Enjoy!

Comments

  1. Wendy says:

    Ziet er echt heerlijk uit. Mag ik vragen welke contactgrill u gebruikt. Ik ben al een tijd op zoek naar een goede!

  2. Zoo blij dat het terug panini weer is! Ziet er super uit!

Speak Your Mind

*