Pannenkoek Hawaï van het bakblik

Pannenkoek Hawaï van het bakblik

Deze pannenkoek Hawaï wordt niet gebakken in de koekenpan maar op het bakblik in de oven, lekker makkelijk! Een ideaal gerecht om te maken wanneer je meerdere eters hebt of krijgt.

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling voor deze pannenkoek. Beleg hem bijvoorbeeld ook eens met brie of geitenkaas, plakjes chorizo, salami, uitgebakken bacon en gebakken champignons, uien of prei. Mmmm…

Ingrediënten
1 verse ananas of een blik ananasschijven, uitgelekt
1 bos lente-ui
zonnebloemolie
zout en peper uit de molen
snufje suiker
150 gram bloem
5 eieren
125 ml melk
250 gram mozzarella
150 gram gesneden beenham
125 ml spa rood
fles zoete chilisaus

DSC_1101_645x600

Verder nodig
vierkante bakvorm (ongeveer 32×39 cm), bakpapier, keukenpapier

Bereiding
Schil de ananas en snijd in niet te dikke plakken. Snijd de harde kern in het midden eruit met een mes. Leg de ananasschijven op een bord met meerdere lagen keukenpapier en leg tussen iedere laag papier wat ananasschijven zodat al het overtollige vocht kan worden opgenomen.

DSC_1105_735x600

Was de lente-ui, dep droog en snijd in ringen. Bak de lente-ui even kort aan in een hete koekenpan met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan en zet zolang opzij. Roer de bloem, eieren, melk en een snuf suiker tot een glad beslag en breng weer op smaak met peper en zout. Laat het beslag een kwartier rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de mozzarella in plakken en scheur de ham in iets kleinere stukken. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Roer de spa rood door het beslag en giet het beslag in de bakvorm.

DSC_1107_800x506

DSC_1112_800x536

Bak de pannenkoek ongeveer 8 minuten in de oven. Haal dan uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 graden. Beleg de pannenkoek met ananas, lente-ui, mozzarella en ham. Ik had nog een klein stukje brie liggen die ik er ook over verdeeld heb.

Pannenkoek Hawaï van het bakblik

Druppel royaal wat chilisaus over de bovenkant en bak de pannenkoek nog 10-15 minuten of totdat de kaas gesmolten is.

DSC_1132_800x536

DSC_1153_800x422

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*