Pannenkoekjes met yoghurt

Pannenkoekjes met yoghurt

Deze gezonde pannenkoekjes met havermout en yoghurt smaken heerlijk bij het ontbijt, of als lunchgerecht. Lekker met een kommetje vers fruit. Een heerlijk begin van de dag!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor circa 7 kleine pannenkoekjes. 

Ingrediënten

  • 35 g havermout (gewone bloem kan ook)
  • Snufje suiker, of een kneepje honing
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Mespuntje zuiveringszout (je kunt dit eventueel ook achterwege laten, maar het maakt de pannenkoekjes extra luchtig)
  • 150 g Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 ei, losgeklopt
  • Kokosolie (of andere olie of boter) om in te bakken

Bereiding
Roer alle ingrediënten (behalve de kokosolie) door elkaar tot een glad beslag. Verhit een koekenpan met wat kokosolie en laat warm worden. Schep drie kleine hoopjes beslag in de pan en bak ze goudbruin.

Als de bovenkant bijna gestold is kun je de pannenkoekjes omdraaien. Bak de andere kant goudbruin. Houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie en bak de andere pannenkoekjes. Ik kon 7 kleine pannenkoekjes van het beslag bakken.

Pannenkoekjes met yoghurt

Serveer de pannenkoekjes met wat vers fruit. Bestrooi eventueel met wat kaneel en druppel er wat honing, ahornsiroop of schenkstroop overheen.

Pannenkoekjes met yoghurt

Eet smakelijk!

Comments

  1. En niet vergeten: lekkere dot geklopte slagroom erbij.

Speak Your Mind

*